U Nikšiću kreću muškarci, Jedinstvo veliki favorit

69 pregleda 0 komentar(a)
OK Volej star, Foto: OK Jedinstvo
OK Volej star, Foto: OK Jedinstvo
Ažurirano: 21.10.2017. 11:44h

Utakmicom u Nikšiću, između Volej stara i Budućnosti, u nedjelju kreće i Prva liga odbojkaša.

Titulu brani Jedinstvo, i bilo bi pravo sportsko čudo da Bjelopoljci (prvo kolo su odložili zbog obaveza u Evropi) ne odbrane šampionski naslov, s obzirom na kvalitet konkurencije i činjenicu da nakon četiri decenije u prvenstvu neće biti crnogorskog odbojkaškog velikana, Budvanske rivijere.

Za prve bodove u sezoni će se, dakle, boriti Volej star i Budućnost.

“Igramo protiv jedne mlade i vrlo perspektivne ekipe, koja je u dobrom trenažnom procesu za razliku od nas koji smo van takmičarske forme al nadam se da ćemo moći da prikažemo igru dostojnu imena našeg kluba i rezultata koji stoji iza nas. Ko god bude igrao daće svoj maksimum koji je moguć u tom trenutku i u to sam jedino siguran. Nadam se da kako prvenstvo bude odmicalo da ćemo biti bolja i uigranija ekipa”, izjavio je kapiten Volej stara Vladimir Đokić.

“Prva takmičarska utakmica u sezoni uvijek sa sobom nosi nepoznanice, kako u našoj ekipi tako i kod protivnika. Ono što je sigurno je da smo bili izuzetno vrijedni u prethodnom periodu, odigrali smo i par prijateljskih mečeva i spremni dočekujemo start prvenstva. Na startu tradicionalno neugodan protivnik, ekipa Voej stara, ekipa sačinjena od iskusnih i kvalitetnih igrača, ali naša obaveza je da u svakom meču idemo na pobjedu, tako da od toga ne odstupamo ni prije ovog teškog gostovanja”, izjavio je trener Budućnost Capital Plaze, Balša Radulović.

U ženskoj ligi igraju se mečevi 2. kola, a danas su na programu tri meča.

Derbi u Baru igraju Galeb i Morača, dok šampion Luka Bar gostuje Nikšiću.

“Sjajno smo otvorili sezonu pobjedom protiv podgoričke ekipe Budućnost Bemax, i nadamo se da ćemo u tom ritmu nastaviti. Iako smo ove godine dosta podmlađeni, sve osim 3:0 u meču protiv Nikšića bilo bi iznenađenje”, izjavio je trener Luke Bar, Vladimir Milačić.

Prva ženska liga (2. kolo)

Danas

Nikšić - Luka Bar (16)

Galeb Poliklinika Hipokrat - Morača (17)

Rudar - Gimnazijalac (19. Sjutra: Herceg Novi - Budvanska rivijera (17)

Slobodna je Budućnost Bemax

Prva muška liga (1. kolo)

Sjutra

Volej star - Budućnost Capital Plaza (19.30)

Jedinstvo Bemax - Bar volej (odloženo)

Slobodna je Sutjeska.

Bonus video: