Pronađena automatska puška sa 22 metka: Uhapšene tri osobe

"Automatska puška sa municijom će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja", kazali su iz UP
58 pregleda 2 komentar(a)
Automatska puška, Kalašnjikov, Foto: Shutterstock.com
Automatska puška, Kalašnjikov, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 20.10.2017. 10:32h

Podgorička policja uhapsila je A.U, F.M, i E.B. stare 18 godina iz Podgorice koji su osumnjičeni da su Podgoričaninu S.D. prodali automatsku pušku.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, nakon operativnih saznanja i kriminalističke obrade koju su sproveli, lišili slobode A.U, F.M. i E.B, stare 18 godine iz Podgorice, koji su, kako se sumnja, bili u posjedu automatske puške koju su potom prodali jednom licu. Naime, službenici CB Podgorica su, nakon operativnih saznanja da ova lica posjeduju automatsku pušku, u CB Podgorica od njih uzeli izjavu i sproveli kriminalističku obradu na osnovu koje se došlo do saznanja da je automatska puška bila u njihovom posjedu, te da su je potom prodali S.D. iz Podgorice koji se trenutno ne nalazi u našoj zemlji.Izvršenim pretresom u napuštenoj kući čiji je vlasnik S.D. je u potkrovlju pronađena i izuzeta automatska puška cal. 7,62 mm sa 22 komada municije. Automatska puška sa municijom je bila umotana i sakrivena na jednom skrovitom mjestu", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

U saopštenju se dodaje da je o svemu obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, kojem će uhapšeni biti privedeni uz krivičnu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Automatska puška sa municijom će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja", kazali su iz UP.

Bonus video: