DA NE BI UTICALI NA SVJEDOKE

Pritvor za navodne članove kavačkog klana: Pekaru je dao pare da plati struju

“On je dao 4.000 eura osobi koja se lažno predstavljala... Izvjesni Zoran - pekar dva puta je tražio po 2.000 kako bi platio struju i Roganović mu je oba puta izašao u susret”
2703 pregleda 8 komentar(a)
Dragoljub Đukanović, Foto: Savo Prelević
Dragoljub Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.10.2017. 06:29h

Sudija za istragu Osnovnog suda u Herceg Novom Zorica Dabetić odredila je pritvor do 30 dana Šćepanu Roganoviću, Iliji Aleksiću i Goranu Pantoviću, osumnjičenima da su se bavili zelenašenjem kao članovi kavačkog kriminalnog klana.

Kako je “Vijestima” kazao branilac osumnjičenog Roganovića, advokat Dragoljub Đukanović - pritvor je određen kako ne bi uticali na svjedoke planirane za saslušanje.

Najavio je da će na tu odluku suda uložiti žalbu.

“Moj klijent niti je član bilo koje kriminalne grupe, niti ima veze sa onim što mu se stavlja na teret. On je detaljno iznio odbranu. Na kraju sva se priča svela na to da je on dao 4.000 eura osobi koja se lažno predstavljala kao Zoran.

Naime, taj izvjesni Zoran - pekar, iz dva puta je tražio od mog klijenta po 2.000 kako bi platio struju i Roganović mu je oba puta izašao u susret i dao mu novac”, rekao je za “Vijesti” Đukanović.

Nakon hapšenja iz policije je saopšteno da su se kavčani davanjem novca na kamatu bavili duže i na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 500.000 eura.

Tada je saopšteno da su policijski inspektori oduzeli veći broj ugovora o prometu nepokretnosti za koje se sumnja da su bili pokriće za zelenaške poslove, 4.000 eura za koji se sumnja da je stečen kriminalom, platne kartice crnogorskih poslovnih banaka vezanih za račune na kojima se nalaze iznosi od više desetina hiljada eura: “Za koje se takođe sumnja da su stečeni vršenjem krivičnog djela”.

Iz policije je saopšteno da su njihovi službenici oduzeli i blindirani automobil, u kojem se nalazio specijalni bunker sa šifrom.