Krivokapić i Cerović u Danskoj završili oktobarsku turneju

Zvanična promocija “Engleskih svita” organizovana je u “Concertgebouw” dvorani u Amsterdamu
90 pregleda 1 komentar(a)
Goran Krivokapić, Danijel Cerović
Goran Krivokapić, Danijel Cerović
Ažurirano: 19.10.2017. 15:39h

Crnogorski gitaristički duo, Goran Krivokapić i Danijel Cerović, nastupio je juče u danskom Arhusu, ovogodišnjoj prijestonici evropske kulture, u okviru 15. Međunarodnog festivala gitare. Koncert je održan u sali teatra “Helsinger”, u Elsingeru, a duo je izveo djela Johana Sebastijana Baha i Astora Pjacole.

Pomenutim koncertom završena je oktobarska turneja Krivokapića i Cerovića, koja je započeta u Argentini u okviru najvećeg festivala gitare na svijetu “Guitarras del mundo”. Crnogorski gitaristički duo, prema mišljenju publike i kritike koja stiže od uglednih američkih magazina “Fanfare”, “ClassicsToday”, “Soundboard”, “American Record Guide”, kao i od specijalizovanog francuskog časopisa “Guitare Classique”, je prepoznat kao jedan od vodećih i najinventivnijih ansambala za klasičnu gitaru na međunarodnoj sceni danas.

Prestižna izdavačka kompanija “Naxos” je u septembru 2015. godine, objavila kao svjetsku premijeru prvi od dva CD-a sa Bahovim “Engleskim svitama“ u transkripciji članova dua, dok će drugi objaviti krajem ove godine.

Zvanična promocija “Engleskih svita” organizovana je u “Concertgebouw” dvorani u Amsterdamu, a duo ja nastupao u prestižnim dvoranama i na festivalima u Americi, Kanadi, Rusiji, Španiji, Argentini, Portugalu, Belgiji, Francuskoj, Luksemburgu, Holandiji, Njemačkoj, Poljskoj, Kini i Južnoj Koreji, ali i na crnogorskim festivalima - kotorskom “A tempo” i “Barskom ljetopisu”.

Nakon što izađe drugi CD sa Bahovom muzikom, članovi dua planiraju da realizuju i nekoliko izdanja kao solisti. U najavi je i projekat dvojca, čiji će program podrazumijevati gostovanje nekih od zvijezda internacionalne scene za klasičnu muziku. U nastavku sezone Krivokapić i Cerović će nastupiti u Belgiji, Holandiji, SAD-u, Kanadi, Norveškoj, Turskoj i Njemačkoj, gdje će se predstaviti na prestižnim festivalima, na resitalima i koncertima sa različitim orkestrima.

Članovi dua su zaštitna lica francuskog proizvođača žica “Savarez”.

Bonus video: