SNP: U EU su svjesni da vlast ne želi da procesuira "krupne ribe"

Takođe, ističu iz SNP-a, porazno je da je u posljednje dvije decenije izvršeno mnogo ubistava, a posljednjih godina su zabilježeni mnogobrojni obračuni kriminalnih grupa u kojima je stradalo više osoba. Mnoga ubistva, dodaju, ni do danas nisu rasvijetljena
2 komentar(a)
SNP, Foto: Facebook.com
SNP, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 19.10.2017. 14:49h

Tvrdnje ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića da najnovije akcije policije pokazuju efikasnost i odlučnost države i Uprave policije u borbi protiv organizovanog kriminala, predstavljaju klasični primjer neodmjerenih izjava, kazali su iz Socijalističke narodne partije.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je juče da su Uprava policije i država odlučne u borbi protiv organizovanog kriminala.

SNP, kako su kazali, ne čudi ovakvo ponašanje ministra iz redova vladajuće koalicije, posebno iz DPS-a, čiji su funkcioneri, smatraju, prepoznati kao osobe koje često „zaobiđu“ zakon kako bi sebi i svojim bližnjima obezbijedili određenu materijalnu korist, a sve, kako su dodali, na štetu građana Crne Gore.

"Nažalost, upravo zbog neprofesionalnog postupanja Uprave policije i drugih institucija, danas imamo veoma mali broj presuda za slučajeve u kojima je postojala direktna veza između članova organizovanih kriminalnih grupa i nekih nosilaca odgovornih funkcija u državi. Ovo je jedan od glavnih razloga zbog kojih će Crnoj Gori biti potrebno još dugo vremena da zatvori poglavlja 23 i 24, jer su i u EU svjesni da ne postoji politička volja da se određena lica procesuiraju," rekli su iz SNP-a.

U Crnoj Gori je, dodaju, praksa da se hapse sitni kriminalci, dok se „krupne ribe“ slobodno kreću i "demonstriraju moć nad ojađenim narodom."

Takođe, ističu, porazno je da je u posljednje dvije decenije u Crnoj Gori izvršeno mnogo ubistava, a posljednjih godina su zabilježeni mnogobrojni obračuni kriminalnih grupa u kojima je stradalo više osoba. Mnoga ubistva, dodaju, ni do danas nisu rasvijetljena.

"Pitamo gospodina Nuhodžića da li ima pomaka u potpunom razrješavanju slučajeva ubistava Duška Jovanovića i Slavoljuba Sćekića? Mislite li da je crnogorska javnost izgubila pamćenje i da će zaboraviti propuste u ovim slučajevima? Međunarodna zajednica se zalaže za potpuno rasvjetljavanje ovih slučajeva, ali očigledno u vladajućim strukturama nema političke volje da se ovi slučajevi razriješe," zaključuju iz Socijalističke narodne partije.

Bonus video: