Marković: Crna Gora fokusirana na okončanje pregovora o članstvu u Evropskoj uniji

"Predsjednik Vlade je zamolio Bler da prenese njegove posebne pozdrave suprugu, nekadašnjem predsjedniku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Toniju Bleru", kaže se u saopštenju Vlade
2 komentar(a)
Čeri Bler, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Čeri Bler, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 19.10.2017. 11:31h

Crna Gora je u vanjskoj politici fokusirana na okončanje pristupnih pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, a na unututrašnjem planu na daljoj izgradnji institucija i unapređenju njihovog rada, na vladavini prava i stalnom poboljšanju poslovnog ambijenta.

To je rekao premijer Duško Marković u razgovoru sa sa britanskom pravnicom Čeri Bler, sa kojom se sastao se na Svetom Stefanu, tokom Global Citizen Foruma.

Na sastanku je iskazana obostrana zainteresovanost za saradnju sa Fondacijom Čeri Bler i njenom kancelarijom koja je specijalizovana za arbitraže, medijacije i javno pravo.

Marković je upoznao Bler sa rezultatima Vlade na vanjskopolitičkom i ekonomskom planu.

"On je informisao da se sada u vanjskoj politici fokusiramo na okončanje pristupnih pregovora o članstvu u Evropskoj uniji, a na unututrašnjem planu na daljoj izgradnji institucija i unapređenju njihovog rada, na vladavini prava i stalnom poboljšanju poslovnog ambijenta", kaže se u saopštenju.

Bler je ponudila Crnoj Gori pomoć u procesu izgradnje i jačanja kapaciteta institucija i javne uprave i u opštem povećanju efikasnosti naše administracije. Dogovoreno je da komunikacija na ovu temu bude nastavljena.

"Predsjednik Vlade je zamolio Bler da prenese njegove posebne pozdrave suprugu, nekadašnjem predsjedniku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Toniju Bleru", kaže se u saopštenju Vlade.

Bonus video: