Knjiga "Štit i mač" Miodraga Perunovića promovisana u Tuzli

Promocija knjige našeg proslavljenog boksera Miodraga-Mija Perunovića "Štit i mač" u Tuzli
120 pregleda 0 komentar(a)
Miodrag Perunović, Foto: Privatni album
Miodrag Perunović, Foto: Privatni album
Ažurirano: 18.10.2017. 19:31h

Postoje dani u čovjekovom životu u kojima se dogodi toliko ljepote, u kojima se doživi toliko razmjene najljepših ljudskih osjećanja: poštovanja, srdačnosti, dobronamjernosti, ljubavi... da se u njima stvori uspomena za čitav život. Pa vam oni cijelog života služe kao izvor čiste vode, kome se vraćate kad god ožednite.

Ali, to su rijetki dani... pa kada prođu, ne znamo da li smo srećniji što su bili, ili tužniji što su prošli. No, u svakom slučaju svoje duše hranimo sjećanjem na njih i njihov sadržaj, svjesni kako bi u stvari, jedino normalno bilo da se uvijek tako osjećamo, jer smo samo u njima bili najbliži onome što bi trebalo da smo uvijek! Atmosfera koju u sebi nose takvi dani je svjedočanstvo - potvrda, da smo stvoreni da obitavamo u dobru i blaženstvu, i da ga proizvodimo, a da je sve drugo pogrešno!

Jedan od tih dana samdoživio u subotu 14.10. kada je u Tuzli, u kući - muzeju, nekadašnjem ateljeu velikog slikara Ismeta Mujezinovića, održana promocija moje knjige „Štit i mač”. Na ideju da organizuje tu promociju došao je moj dragi prijatelj, poznati kompozitor ozbiljne muzike prof. Asim Horozić.

Prosto je nevjerovatno šta je sve uradio i koliko je truda uložio da poslije više od dva mjeseca priprema dođe do ovog događaja. A, zamislite, nije imao nikakvog razloga ni interesa da to radi, „sem” osjećaja prijateljstva, poštovanja, i želje da se dogodi nešto lijepo. I eto, ljepota se dogodila...

Radujem se, i puno mi je srce, ne zbog lijepih biranih riječi, kojima je govoreno o mojoj knjizi i meni, (a govorili su ugledni - značajni ljudi iz svijeta književnosti, glume, muzike i sporta: Nijaz Alispahić, Vahida Djedović, Vitomir Martić, Ibrahim Kozlić, Mihridžan Turčinović, Vlado Kerošević, Irina Dobnik i Asim Horozić) nego zbog pomenute atmosfere, i doživljaja svih pobrojanih osjećanja koje smo svi prisutni (oko stotinak ljudi) imali.

Da, zaista, tu sam se sjetio ovih riječi, i uvjerio u njihovu istinitost: „Ljepota će spasiti svijet”!

Bonus video: