IZ MINISTARSTVA TRAŽE REAKCIJU ŠKOLE

Pesničenje u holu tuške gimnazije

„Incident poput pomenutog ozbiljno ugrožava kredibilitet obrazovnog sistema i stoga je pojačana komunikacija u vezi sa nasiljem u školama nužan korak. U konkretnom slučaju mora se utvrditi odgovornost kako uprave škole, ukoliko je bilo, tako i svih aktera ovog događaja“, saopšteno je iz Ministarstva
121 pregleda 20 komentar(a)
tuča gimnazijalci, Foto: Printscreen
tuča gimnazijalci, Foto: Printscreen
Ažurirano: 18.10.2017. 14:52h

Snimak tuče učenika u Gimnaziji „25. maj“ u Tuzima pojavio se juče na društvenim mrežama.

Na video snimku, koji traje 26 sekundi, se vidi da su se učenici fizički obračunavali u holu škole, pred velikim brojem gimnazijalaca.

Iz uprave gimnazije u Tuzima juče nisu odgovorili na pitanja „Vijesti“ upućena na zvaničnu mejl adresu škole, kojim bi dali više detalja o događaju. O pomenutom incidentu „Vijesti“ nisu mogle dobiti više informacija ni putem telefona. Iz škole je saopšteno da je direktorica Milijana Dabović zauzeta, te da nije u mogućnosti da razgovara.

Preciznije informacije o incidentu još uvijek nemaju ni u Ministarstvu prosvjete.

Iz pomenutog ministarstva, je povodom fizičkog obračuna đaka u Gimnaziji „25.maj“, saopšteno da su zatražili urgentnu informaciju od škole ovim povodom.

„Incident poput pomenutog ozbiljno ugrožava kredibilitet obrazovnog sistema i stoga je pojačana komunikacija u vezi sa nasiljem u školama nužan korak. U konkretnom slučaju mora se utvrditi odgovornost kako uprave škole, ukoliko je bilo, tako i svih aktera ovog događaja“, saopšteno je iz Ministarstva.

Ističu da se, ne samo u ovom, već u svakom drugom slučaju koji narušava osjećaj sigurnosti i pripadnosti obrazovnoj zajednici, slične pojave neće tolerisati. 

„Planiramo i ozbiljnu komunikaciju sa svim školama po pitanju nasilja u obrazovno-vaspitnim ustanovama, o čemu će javnost biti ubrzo obaviještena“, najavljuju iz Ministarstva.

Preporučujemo za Vas