Knežević: Presuda pokazuje ko je naredio razbijanje protesta

"Ako je neko mislio da će uplašiti ili Milana Kneževića ili DF ovakvim presudama grdno su se prevarili, spremni smo sve da izdržimo i kao što sam negdje ranije rekao: ničija nije gorjela do zore, doći će vrijeme da i mi nekome duvamo u svijeću"
104 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2017. 17:00h

Današnja presuda je pokazala ono što sve vrijeme tvrdimo, da se radi o klasičnoj zarobljenosti institucija posebno pravosudnih, poručio je lider Demokratske narodne partije i visoki funkcioner Demokratskog fronta Milan Knežević.

"Presuda od 7 mjeseci zatvora zbog toga što sam pružao nenasilan odpor od razbijanja naših mirnih demonstracija na Vulevaru Svetog Petra Cetinjskog ustvari najbolje pokazuje ko su bili nalogodavci razbijanja tih protesta, da su ustvari nalogodavci izdiktirali ovom sudiji Đukoviću ovakvu presudu. Naravno, mene ovakva presuda ne može pokolebati, ja nastavljam svoju i političku i pravnu borbu ne samo u ovom slučaju, već i u slučajevima koji su poznati već crnogorskoj javnosti. Ako je neko mislio da će uplašiti ili Milana Kneževića ili DF ovakvim presudama grdno su se prevarili, spremni smo sve da izdržimo i kao što sam negdje ranije rekao: ničija nije gorjela do zore, doći će vrijeme da i mi nekome duvamo u svijeću", poručio je Knežević.

Knežević je poručio da će se žaliti na presudu i da nema namjeru da se povinuje "ovakvim odlukama suda".

"Ne očekujem ništa spektakularno, ali očekujem da budu svjesni da ja svoju borbu nastavljam i da ne postoji ta odluka pred kojom ću pokleknuti makar se tukao sa ovim režimom iz Spuža. Želim da poručim i malograđanskoj opoziciji koja sve vrijeme naših krivičnih postupaka plasira informaciju da je ovo u skladu sa dogovorom imeđu DPS-a i DF-a, e sad vas pozivam gospodo iz malograđanske opozicije ne da odbranite Milana Kneževića nego samo da potvrdite da li je ovo dogovor između DPS-a i DF-a, da se lideri DF šalju na višemjesečne robije i da im se najavljuju nove robije u narednom periodu", kazao je Knežević.

Jedan od lidera DF Predrag Bulatović je naveo da je ovo borba DPS protiv DF u cjelini, a posebno protiv Kneževića.

"Presuda od sedam mjeseci je dirigovana, jer sve što je iznad šest mjeseci ako bi bila pravosnažno znači da i Milan Knežević gubi status poslanika, odnosno to je pokušaj njegove eliminacije iz politike. Ja mogu da kažem da se malo zanio Milo Đukanović sa svojim pravosuđem, neće Milan Knežević biti eliminisan iz politik,e njegovo vrijeme tek dolazi i on će biti jedan od ključnih predvodnika promjena u Crnoj Gori", poručio je Bulatović.

Knežević je najavio da će tužiti Dnevne novine jer su objavii da se 15. oktobra u Danilovgadu sreo sa Predragom Bogićevićem, jednim od optuženih za državni udar.

"Najooštrije demantujem tu mosntruoznu laž i sada ja javno objavljujem da ću tužiti Dnevne novine i glavnog i odgovornog urednika Vesnu Šofranac koja ove informacije koje dobija iz Tužilaštva lansira kao nekakvu eksluzivu i kao nekakav nepobitan dokaz", dodao je on.

Bonus video: