Prebiračević: Omonija dovela jako kvalitetna pojačanja, ali pojačali smo se i mi

Pobjednik ovog dvomeča će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampio na igraće sa poljskim Jastržebskim (8. i 12. novembra). Poraženi će nastaviti takmičenje u prvom kolu CEV kupa, protiv hrvatske Rijeke (21/23 - 28/30. novembar).
81 pregleda 0 komentar(a)
OK Jedinstvo, Foto: Radio Bijelo Polje
OK Jedinstvo, Foto: Radio Bijelo Polje
Ažurirano: 18.10.2017. 10:17h

Današnji meč sa kiparskom Omonijom (17.45 sati, revanš je u nedjelju u „Nikoljcu”) ima istorijski značaj za odbojkaše Jedinstvo Bemaxa, ne samo zbog toga što će prvi put igrati kvalifikacije za Ligu šampiona (do sada su upisali dva učešća u Evropi, po jedan u Čelendž i CEV kupu), već i zbog toga što će evropske mečeve prvi igrati kao šampion države, zahvaljujući duploj kruni koju su Bjelopoljci osvojili prošle sezone.

Omonija, aktuelni trostruki šampion Kipra, ne spada u krem evropske odbojke, ali je češće na evropskoj sceni. Prošle godine su Kiprani eliminisani, takođe u 2. kolu kvalifikacija za LŠ, od slovenačkog ACH voleja (dva puta po 3:0).

Posljednja pojačanja kluba iz Nikozije (ruski tehničar Sergej Bagrej, francuski korektor Mori Sidibe i primač iz Portorika Pablo Guzman), svakako Omoniji daju ulogu favorita u ovom dvomeču. Posebno što je Jedinstvo debitant u ovakvom odbojkaškom društvu, pa izabranici Darka Prebiračevića nemaju šta da izgube, a mogu mnogo da dobiju protiv kluba koji je već jednom eliminisao jednog crnogorskog predstavnika, nikšićku Sutjesku, u drugom kolu Čelendž kupa u sezoni 2009/2010, sa dvije maksimalne pobjede...

"Biće jako teško, Omonija je znatno kvalitetnija jer je u uspjela da dovede jako kvalitetna pojačanja. Ali, smatram da smo se i mi dobro pojačali i dobro pripremili za ovaj dvomeč, te da ćemo uspjeti da pružimo dobru partiju i tako napravimo dobru uvertiru za revanš", kaže Prebiračević.

Pobjednik ovog dvomeča će u trećem kolu kvalifikacija igraće sa poljskim Jastržebskim (8. i 12. novembra). Poraženi će nastaviti takmičenje u prvom kolu CEV kupa, protiv hrvatske Rijeke (21/23 - 28/30. novembar).

"Smatram da bismo na elementima prijema i servisa mogli da napravimo razliku. Ako uspijemo neke stvari da sprovedemo u djelo i na terenu, mislim da bismo mogli izuzetno da poremetimo domaćina i da smanjimo njihovu raznovrsnost u napadu, a onda bismo mi bili opasniji u napadu i odbrani. Ako sve bude kako planiramo, vjerujem da nas očekuje prilično neizvjesna utakmica. Ali, brzo će se vidjeti da li je sve to realno i moguće na terenu sprovesti", dodao je Prebiračević.

Bonus video: