Zaplijenjeni skank i kokain: Uhapšeni državljani Crne Gore i Srbije

123 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.10.2017. 11:46h

Policajci i carinici sinoć su na Graničnom prelazu (GP) Dobrakovo, na izlazu iz Crne Gore, u vozilu kojim je upravljao crnogorski državljanin D.M. (23), a u kojem se kao putnik nalazio i državljanin Srbije Ž.G. (24), pronašli i oduzeli oko 1,1 kilograma skanka i oko tri grama kokaina, saopšteno je iz Uprave policije i Uprave carina.

Crnogorski i srpski državljanin su uhapšeni.

"Policajci Stanice granične policije Bijelo Polje i carinici Carinske ispostave Dobrakovo su sinoć oko 21,45 časova, prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke "Škoda", beogradskih registarskih oznaka, na izlazu iz Crne Gore, pronašli dva PVC pakovanja u kojima se nalazila biljna materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank i jedno PVC pakovanje u kojem se pored biljne materije za koju se sumnja da je opojna droga skank, nalazila i supstanca za koju se sumnja da je opojna droga kokain", navodi se u zajedničkom saopštenju Uprave policije i Uprave carina.

U saopštenju se dodaje da je droga bila sakivena u zadnjem braniku i u unutrašnjosti vozila, u šupljini ispod prekidača za paljenje svjetala.

"O događaju su obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge koji su preuzeli lica, vozilo, skank i kokain. Preliminarnom analizom pronađenih susptanci utvrđeno je da se radi o opojnim drogama, marihuana tipa skank bruto mase 1.115,2 grama i kokain u količini od 2,8 grama. D.M. i Ž.G. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Skank i kokain će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", piše u saopštenju.

Bonus video: