Ćulafić prijavio advokata, Mićović: Ne ugrožavam ni njega ni nikoga

Mićović je “Vijestima” kazao da ima informaciju da je Ćulafić podnio krivičnu prijavu protiv njega
894 pregleda 4 komentar(a)
Danilo Mićović, Foto: Savo Prelević
Danilo Mićović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.10.2017. 06:28h

Otac ubijenih Davorina (31) i Danijela Ćulafića (24), Borislav Ćulafić, tražio je juče izuzeće sutkinje Vesne Moštrokol zbog sumnje da je pristrasna.

To je “Vijestima” potvrdio advokat Danilo Mićović, branilac Mašana Čogurića, optuženog za dvostruko ubistvo.

Kazao je da je Ćulafić izuzeće sutkinje tražio kada je u sudnici Višeg suda odgledan snimak rekonstrukcije, te da je nakon toga glavni pretres odgođen na neodređeno vrijeme.

Navodno, nakon pretresa podnio je krivičnu prijavu protiv Mićovića, tvrdeći da mu od njega prijeti opasnost.

Mićović je “Vijestima” kazao da ima informaciju da je Ćulafić juče podnio krivičnu prijavu protiv njega:

“To mu nije prvi put. Ostavljam nadležnim organima da odluče o tome”, kazao je advokata, objašnjavajući da je Ćulafić u sudnici rekao da je “životno ugoržen od branioca optuženog”, ali da on nije uradio ništa što bi potkrijepilo tvrdnje predstavnika oštećene porodice.

“Sutkinja mu je rekla da sud nije adresa za to, već da se obrati tužilaštvu ili policiji ukoliko zaista smatra da je ugrožen. Htio sam da reagujem, ali mi nije dozvolila. Ne njemu, nego nikome na svijetu od advokata Danila Mićovića nikada nije prijetila bilo kakava opasnost, pogotovo ne u obavljanju mog posla. Ja nisam tako vaspitan, tako ne razmišljam i ne funkionišem. To sam tokom ovog postupka koji traje četiri godine i pokazao, poštujući tragediju koja ih je zadesila”, kazao je Mićović.

Dodao je da je Ćulafić i ranije tražio izuzeće - tužioca Miloša Šoškića, prethodnog sudije Vladimira Novovića, kompletnog vijeća, vještaka balističara Božidara Bakića i vještaka medicinske struke Nemanje Radojevića.

Braća Ćulafić ubijena su 15. februara 2014. u lokalu “Moskva” u Podgorici.

Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Čogurić osuđen na 13 godina i šest mjeseci zatvora zbog ubistva braće Ćulafić. Presuda je ukinuta jer sud nije razjasnio da li je Čogurić bio napadnut.

Bonus video: