Mitropolija tvrdi da se ne miješa u rad suda: Riječ je o ljudima bez kuće i kućišta

Branioci Dragana Maksića, Srboljuba Đorđevića i Milana Dušića krajem prošle sedmice predložili su da se trojica srpskih državljana u daljem toku postupka brane sa slobode
82 pregleda 27 komentar(a)
Cetinjski manastir (novina)
Cetinjski manastir (novina)
Ažurirano: 16.10.2017. 17:58h

U činu obezbjeđivanja smještaja, ishrane, zdravstvene zaštite i prevoza od manastira do Višeg suda u Podgorici nema i ne može biti nikakvog pritiska Crkve na sud i miješanje u rad suda, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Iz MCP su se oglasili nakon što je Liberalna partija kritikovala davanje garancija crkve za smještaj opruženima u predmetu državni udar.

“Riječ je o ljudima koji u Crnoj Gori nemaju ni kuće ni kućišta, a ni prihoda iz kojih bi te troškove podmirili. Otuda je gest Mitropolije isključivo ljudski i hrišćanski i može biti ostvaren samo ukoliko Viši sud u Podgorici, na osnovu zakonskih propisa i ispunjenih uslova, donese odluku da se okrivljeni brane sa slobode”, poručili su iz MCP objašnjavajući da su se branioci trojice optuženig obratili mitropolitu crnogorsko primorskoh Amfilohiju: “Svako je, pa i Crkva, dužan da poštuje pretpostavku nevinosti dok se ne dokaže suprotno”.

Branioci Dragana Maksića, Srboljuba Đorđevića i Milana Dušića krajem prošle sedmice predložili su da se trojica srpskih državljana u daljem toku postupka brane sa slobode. Uz predlog su dostavili garancije MCP da će im obezbjediti smještaj u manastiru Ostrog.

Bonus video: