Književno veče sa Tonijem Parsonsom

Britanski književnik će imati bogat i raznovrstan dnevni kulturni program koji će ga upoznati sa našom tradicijom, i posjetiće više državnih institucija
0 komentar(a)
Toni Parsons
Toni Parsons
Ažurirano: 16.10.2017. 07:30h

Toni Parsons je stigao u Crnu Goru i boraviće u našoj državi do četvrtka, u organizaciji izdavačke kuće Nova knjiga koja je i izdavač njegovih romana.

Aktivnosti drugog dana njegovog boravka u Crnoj Gori počinju danas u devet časova kada će se sastati sa organizatorima Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja. U 14 časova, poznati britanski pisac će održati predavanje za studente na Univerzitetu Donja Gorica. Književno veče i promocija Parsonsovih romana zakazani su za večeras u 19 časova u Gradskoj knjižari u Ulici Ivana Vujoševića.

Parsons će posjetiti Herceg Novi sjutra i tamo će, u saradnji sa Herceg Festom, u Dvorani Park biti organizovana promocija sa početkom u 19 časova.

Pisac će u srijedu obići Cetinje i Budvu. Susret sa cetinjskom publikom biće održano u okviru književne večeri u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore “Đurđe Crnojević” (italijansko poslanstvo), koje će početi u 18 časova. Iste večeri Parsons će gostovati i književnoj večeri u Budvi u zgradi Akademije znanja sa početkom u 20 časova.

Toni Parsons je u intervjuu za subotnji “Art” istakao da je naša država “nešto posebno” priznajući da je “zahvalan na činjenici da ima mnogo čitalaca i u ovom dijelu svijeta”.

Britanski književnik će ovom prilikom imati bogat i raznovrstan dnevni kulturni program koji će ga upoznati sa našom tradicijom, i posjetiće više državnih institucija.

Čitaoci i ljubitelji njegovih djela do četvrtka će imati posebnu mogućnost da prisustvuju književnim večerima kojima autor gostuje i u istima učestvuju.

Bonus video: