Damjanović ubijen s leđa, pa sakriven u Kobiljem Dolu

Policija provjerava da li je Damjanović žrtva obračuna kotorskih klanova
313 pregleda 16 komentar(a)
Pero Damjanović, Foto: Facebook
Pero Damjanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 16.10.2017. 10:26h

Nikšićanin Pero Damjanović (37) ubijen je s leđa vatrenim oružjem, a potom zakopan u Kobiljem Dolu.

On je pogođen sa pet hitaca, a policija na osnovu pronađenih dokaza na licu mjesta vjeruje da nije ubijen na mjestu na kome je pronađeno njegovo tijelo.

To je "Vijestima" nezvanično rekao izvor iz istrage, dodajući da će vještacima trebati duže vremena da utvrde kada je ubijen. Prema saznanjima policije, dan nakon što je prijavljen Damjanovićev nestanak, viđen je na teritoriji BiH.

Damjanović je nestao 3. septembra u Nikšiću. Porodica je dan kasnije policiji prijavila nestanak.

Izvor iz istrage kazao je da provjeravaju da li je navodni član škaljarskog klana žrtva obračuna kotorskih kriminalnih klanova.

Preliminarni nalazi pokazali su da ima i oštećenja na glavi, ali nije utvrđeno da li je to posljedica udaraca ili raspadanja tijela. Sagovornik iz Uprave policije tvrdi da je u njegovom šortsu pronađen i špric sa tragovima droge, te da je prema policijskoj evidenciji Damjanović bio dugogodišnji zavisnik od psihoaktivnih supstanci.

Iz Uprave policije juče su zvanično saopštili da je preliminarni izvještaj obducenta pokazao da na tijelu postoje povrede grudnog koša, nanijete vatrenim oružjem.

Iako iz policije nijesu mogli da potvrde da je završena identifikacija, porodica Damjanović sinoć je preuzela tijelo ubijenog.

Prema saznanjima “Vijesti” Nikšićanina je prepoznao brat na osnovu visine, boje kose i garderobe u kojoj je posljednji put viđen.

"Kao roditelj osjećam da je to moj sin... Iz policije me nijesu zvali da dam DNK radi utvrđivanja, ali nema tu što da se utvrđuje, znam da je moj sin”, kazao je njegov otac Dragan Damjanović prije dva dana “Vijestima” nakon što je objavljeno da je na granici Cetinja i Nikšića pronađeno zakopano tijelo muškarca.

Damjanović je u julu izašao iz spuškog zatvora, u kom je bio sedam mjeseci zbog nelegalnog posjedovanja pištolja.

Prema policijskim informacijama od tada je slabo boravio na teritoriji Crne Gore.

Pištolj zbog kog je osuđen pronađen je u decembru 2016. pretresom kuća i automobila Kotorana Jovana i Igora Vukotića. Vukotiće i njihovog sugrađanina Igora Dedovića policija je označila šefovima škaljarskog kriminalnog klana, što su oni ranije demantovali. U januaru ove godine navodno je u Istražnom zatvoru pretukao Kotoranina Miloša Trba (31), optuženog za saučesništvo u ubistvu zatvorenika Dalibora Đurića, navodnog člana škaljarskog klana.