OBDUKCIJA ĆE BITI OBAVLJENA DANAS

Damjanovići strahuju da je pronađeno tijelo Perovo

Preko beživotnog tijela muškarca, pronađenog juče u Kobiljem Dolu, bila je nabacana zemlja. Leš su pronašli mještani
296 pregleda 8 komentar(a)
Kobilji Do, Foto: Luka Zeković
Kobilji Do, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.10.2017. 06:29h

Policija do sinoć nije utvrdila identitet muškarca čije je beživotno tijelo pronađeno juče na starom putu Cetinje - Nikšić, ali porodica nestalog Nikšićanina Pera Damjanovića sumnja da je to on.

Preko beživotnog tijela muškarca, pronađenog juče u Kobiljem Dolu, bila je nabacana zemlja. Leš su pronašli mještani.

Istražitelji pregledom nijesu mogli da utvrde da li na tijelu ima rana od vatrenog oružja, jer je leš bio u fazi raspadanja.

“Tijelo je bilo neprepoznatljivo. Jedino što se moglo zaključiti je da je muškarac na sebi imao sivu majicu, šorts i da je crnokos”, kazao je sagovornik.

Isti izvor dodao je da je muškarac najvjerovatnije ubijen, pa zakopan pored seoskog puta.

Iz Uprave policije potvrđeno je da je neposredno pored puta pronađen muški leš u fazi raspadanja i da se radi na utvrđivanju identiteta. Viša državna tužiteljka Suzana Milić, nakon uviđaja za “Vijesti” je kazala da je odredila da se obavi obdukcija tijela, kako bi se utvrdio identitet muškarca, ali i da li je riječ o ubistvu.

Obdukcija će biti obavljena danas.

“Uz obdukciju je naložena i DNK analiza kako bi se utvrdio identitet”, dodala je Milić.

Navodni član škaljarskog kriminalnog klana Pero Damjanović nestao je 3. septembra u Nikšiću.

“Kao roditelj osjećam da je to moj sin. Iz policije niko ne želi ništa da mi kaže, samo ponavljaju da ništa nije sigurno, ali ja sam siguran da je on mrtav. Da je ubijen”, kazao je otac Dragan Damjanović. Objasnio je da mu je poznanik iz policije rekao da garderoba u kojoj je pronađen leš odgovara onoj koju je njegov sin nosio kada je posljednji put viđen.

“Na lešu koji su pronašli bili su šorts i siva majca, upravo tako je moj sin bio obučen 3. septembra. Iz policije me nijesu zvali da dam DNK radi utvrđivanja, ali nema tu što da se utvrđuje, znam da je moj sin”, kazao je on.

Izvor blizak porodici Damjanović kazao je da su inspektori kasno sinoć od Perovog brata tražili da uradi identifikaciju.

Damjanović je u julu ove godine izašao je iz spuškog zatvora, u kom je bio sedam mjeseci zbog nelegalnog posjedovanja pištolja.

Pištolj zbog kog je osuđen pronađen je u decembru 2016. pretresom kuća i automobila Kotorana Jovana i Igora Vukotića. Vukotiće i njihovog sugrađanina Igora Dedovića policija je označila šefovima škaljarskog kriminalnog klana, što su oni ranije demantovali.

Damjanović je i ranije osuđivan. Jedan je od aktera obračuna robijaša i službenika spuškog zatvora u januaru 2015. U januaru ove godine navodno je u Istražnom zatvoru pretukao Kotoranina Miloša Trba (31), optuženog za saučesništvo u ubistvu zatvorenika Dalibora Đurića, navodnog člana škaljarskog klana.