Zbog politike prijetio da će ga isjeći na komade

Lakićević je rekao da se ne sjeća da je Šćepanoviću u njegovoj kući govorio da je jedino “iz interesa u Demokratskoj partiji socijalista (DPS)“...
196 pregleda 3 komentar(a)
Žarko Lakićević, Foto: Dragana Šćepanović
Žarko Lakićević, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 14.10.2017. 13:56h

Bivši direktor kolašinskog Centra za kulturu Žarko Lakićević rekao je juče da ga je prijeteći stav njegovog sugrađanina Duška Šćepanovića izazvao da mu zaprijeti - da će ga isjeći na komade.

Lakićeviću je juče u kolašinskom Osnovnom sudu, pred sudijom Arsenom Popovićem, počelo suđenje za ugrožavanje sigurnosti rukovodiocu kancelarije Centra za socijalni rad.

“Lakićević je ugrozio sigurnost oštećenog Šćepanovića prijetnjom - Udari me, ako smiješ, gnjido jedna. Ajdemo na Lug da se obračunamo, iako si 20 godina mlađi od mene, isjeći ću te na komade”, piše u optužnom predlogu lokalnog tužilaštva.

Navodi se da je okrivljeni tada gestikulirao rukama kako će to uraditi, što je kod oštećenog izazvalo osjećaj straha i nesigurnosti.

Lakićević je na sudu rekao da je u kancelariju kod Šćepanovića svratio kako bi od njega dobio broj jednog štićenika Centra, kojeg je namjeravao da angažuje za poslove oko porodične grobnice.

Tvrdi da je mjesec prije toga sjedio u Šćepanovćevoj kući, gdje su razgovarali “na dnevnopolitičke teme”.

Rekao je da nije mogao naslutiti da su im se odnosi promijenili zbog tog razgovora, zbog čega je otišao na Šćepanovićevo radno mjesto.

“Pokucao sam na vrata kancelarije, nakon što mi je jedna od službenica rekla da je Šćepanović tu. Kada sam mu se obratio da pitam za broj, on mi je rekao: 'Pa, zar si u kancelariju kod mene došao poslije onoga'. Rekao sam mu da sam mu tada kazao sve ono što mu drugi misle, ali nemaju hrabrosti da mu saopšte. Šćepanovićev prijeteći stav me izazvao da kažem: 'Udari me slobodno, 20 godina si mlađi, ali, ako to uradiš, komadiće ću od tebe napravit'”, rekao je optuženi.

Lakićević je rekao da se ne sjeća da je Šćepanoviću u njegovoj kući govorio da je jedino “iz interesa u Demokratskoj partiji socijalista (DPS)“, kao i da je pričao da je “makao predhodnog rukovodioca kancelarije s posla”.

Kazao je da se ne sjeća ni da je, kako je Šćepanović ispričao policiji, kazao da će „Demokratski front (DF) rasturiti DPS“.

Bonus video: