O Banoviću i Vujoviću sud odlučuje 23. oktobra

Banović je tužiteljki rekao da su puške Vujovića
578 pregleda 2 komentar(a)
Marinko Banović, Foto: Luka Zeković
Marinko Banović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.10.2017. 12:35h

Za 23. oktobar odgođena je odluka suda o sporazumu koji su Marinko Banović (41) i Đuro Vujović (34) potpisali sa tužilaštvom - da odrobijaju po osam mjeseci zbog ilegalnog držanja oružja.

Njihovi branioci, advokati Zoran Piperović i Dragoljub Đukanović tražili su odlaganje pretresa, zbog ranije preuzetih obaveza.

Banoviću i Vujoviću na teret se stavlja nedozvoljeno držanje oružja i ekslozivnih materija, za koje je zaprijećena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Banović je tužiteljki Jeleni Protić ranije priznao da je svojim džipom prevozio snajperske puške, koje pripadaju njegovom prijatelju Vujoviću.

I Vujović je priznao krivicu.

Banović, brat v. d. komandanta SAJ-a Mirka Banovića, uhapšen je 22. avgusta nakon što je policija u njegovom “land roveru” pronašla dvije snajperske puške sa optičkim nišanima i prigušivačima i municiju.

Vujović je tada pobjegao iz vozila i policiji se predao dva dana kasnije, nakon što su inspektori pretresli kuću njegovog oca Dragana (63) i u njoj pronašli tri pištolja i gotovo 500 komada municije različitog kalibra.

Banović je ranije rekao tužiteljki da ga je Vujović zvao da idu u jedno pipersko selo da pucaju iz karabina, ali da je tek po dolasku u to mjesto vidio da je ovaj donio automatske oružje, a ne lovačke puške.

Nakon hapšenja Banovića i Vujovića policija je saopštila da će u danilovgradskom Forenzičkom centru vještačiti oduzete vozilo, oružje i municiju: “Radi utvrđivanja da li su korišćeni u izvršenju nekog krivičnog djela”.

Bonus video: