Mitropolija garantuje i za Maksića, Đorđevića i Dušića

Kako "Vijesti" saznaju, optuženi bi trebalo da budu smješteni u Manastiru Ostrog
0 komentar(a)
Suđenje državni udar
Suđenje državni udar
Ažurirano: 13.10.2017. 17:20h

Branioci Dragana Maksića, Srboljuba Đorđevića i Milana Dušića, optuženih u slučaju pokušaja terorizma na dan parlamentarnih izbora, uputili su predlog podgoričkom Višem sudu za ukidanje pritvora njihovim branjenicima.

Kako "Vijesti" saznaju, garancije za njih dala je Mitropolija crnogorsko-primorska, i osumnjičeni bi, prema saznanjima "Vijesti", trebalo da budu smješteni u Manastiru Ostrog.

Vijeće podgoričkog Višeg suda ukinulo je u srijedu 11. oktobra pritvor Branki Milić, jednoj od optuženih u slučaju pokušaja terorizma.

Takvu odluku vijeće je donijelo nakon što je njen advokat Jugoslav Krpović tražio da se pritvor njegovoj branjenici, koja je štrajkovala glađu, zamijeni nekom drugom mjerom kojom bi se obezbijedilo njeno prisustvo suđenju.

"Nisam iskereno da vam kažem očekivala, znači presrećna sam i drago mi je što sam izdržala štrajk glađu i nemam riječi", rekla je tada Milić

Krpović je tada dodao da je Mitropolija crnogorsko-primorska dala garanciju za Branku Milić da bude smještena u manastiru Duga na Bioču.

Bonus video: