Za Tenerife se sprema 12 reprezentativaca

0 komentar(a)
Stefan Suvajčević, Foto: Wkf.net
Stefan Suvajčević, Foto: Wkf.net
Ažurirano: 13.10.2017. 16:48h

Završne pripreme kadetske, juniorske i U -21 karate reprezentacije Crne Gore biće održane od 15. do 19. oktobra u Igalu.

Najtalentovaniji crnogorski karatisti pripremaće se za Svjetsko prvenstvo, koje će od 25. do 29. oktobra biti održano na Tenerifama.

Selektori Slavenko Bajić u borbama i Slavka Maksimović u katama za pripreme u Igalu odredili su 12 takmičara.

U borbama pripremaće se Mario Hodžić, Nenad Dulović, Vuk Popović, Luka Ivanović, Nikola Malović, Bojan Bošković, Vasilisa Bujić i Milena Jovanović.

U katama za nastup na Tenerifama pripremaće se Vladimir Mijač, Ivana Bujković, Arijan Kočan i Kenan Nikočević.

"Završne pripreme našim takmičarima biće glazura za predstojeće Svjetsko prvenstvo. Kroz pripremni period naši reprezentativci imali su odlične nastupe na turnirima Premijer liga, prije svega to se odnosi na Marija Hodžića osvajača dvije bronzane medalje. Naravno tu su i odlični Nenad Dulović, Vuk Popović, Nikola Malović kao i Luka Ivanović. Oni čine odličnu reprezentaciju u mlađim senzorima. Od mlađih takmičara možemo očekivati dobar nastup od Boškovića, Bujić i Jovanović. U katama najviše se očekuje od Mijača. On je osvajač bronzane medalje sa prethodnog šampionata i od njega se s pravom očekuje da uđe u borbu za medalju. Svi oni, njih 12, čine jednu od najkvalitetnijih reprezentacija sa kojom smo nastupali na velikim takmičenjima. Za medalju biće potrebna i sportska sreća, prije svega u žrijebu, ali siguran sam da će naši reprezentativci opravdati očekivanja svih nas", kazao je sportski direktor u KSCG, Dragoljub Fatić.

Bonus video: