Više nagrada za seriju "Euforija" i film "Spajdermen:Put bez povratka"

Među brojnim nagradama dodijeljenim tokom ceremonije od "najboljeg poljupca" do "najzastrašujućeg izvođenja" serija "Euforija" takođe je dobila nagradu za najbolju borbu

1419 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AFP
Foto: Beta/AFP

Američka glumica Zendaja dominirala je na ceremoniji dodjele MTV filmskih i televizijskih nagrada u Kaliforniji, gdje su nagrađeni za najbolju seriju "Euforija", a za najbolji film blokbaster "Spajdermen:Put bez povratka" (Spider-Man: No Way Home), ostvarenja u kojima ona igra.

MTV nagrade
foto: Beta/AFP

Sama glumica je nagrađena za najbolje izvođenje u seriji, za "Euforiju", produkciju HBO-a o životu adolescenata. Među brojnim nagradama dodijeljenim tokom ceremonije od "najboljeg poljupca" do "najzastrašujućeg izvođenja" serija "Euforija" takođe je dobila nagradu za najbolju borbu.

MTV nagrade
foto: Beta/AFP

Ceremonija dodjele MTV filmskih i televizijskih nagrada održana je u Santa Moniki u Kaliforniji, prvi put uživo poslije više godina. Dodjeljuju se nagrade u 26 kategorija, koje su rodno neutralne, kao što su najbolji zlikovac, najbolji poljubac. Nagrade koje se dodjeljuju na osnovu glasova publike imaju tendenciju da se daju velikim produkcijama koje imaju aktivne obožavaoce na društvenim mrežama a koji se podstiču da glasaju više puta za svoje favorite.

MTV nagrade
foto: Beta/AFP

Tako da nije bilo iznenađujuće da je film "Spajdermen: Put bez povratka", koji daleko vodi u boks ofisu, nagrađen za najbolji film. Taj film je treći po uspjehu u istoriji u američkim bioskopskim dvoranama i zaradio je 1,9 milijardi dolara u svijetu. Za taj film Zendaja je dobila nagradu za najbolje izvođenje, a Tom Holand, njen partner u pravom životu, koji u filmu igra čovjeka pauka, za najboljeg heroja. Par međutim nije prisustvovao ceremoniji u Santa Moniki, blizu Los Anđelesa.

MTV nagrade
foto: Beta/AFP

Nagrada Generacija dodeljena je glumici Dženifer Lopez, a ona je nagrađena i za najbolju pjesmu za numeru "On my way" iz filma "Marry me". Pedesetdvogodišnji glumac Džek Blek dobio je nagradu za svoju cejlokupnu karijeru. Danijel Redklif nagrađen je za najboljeg zlikovca za ulogu u avanturističkoj komediji "Tajna izgubljenog grada".

Bonus video: