Uhapšene dvije osobe u Podgorici: Nakon prijave šenlučenja ispred kafane, pronađeni puška i pištolj

58 pregleda 0 komentar(a)
hapšenje, Foto: Shutterstock
hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.10.2017. 09:07h

Podgorička policija uhapsila je juče N.R. (28) iz Podgorice i M.V. (30) iz Podgorice zbog sumnje da su počinili krivičo djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Službenici CB Podgorica su, 12.10.2017, postupajući po informaciji da se ispred ugostiteljskog objekta "Koliba" u Gornjim Kokotima, šenluči, izašli na lice mjesta i ispred objekta zatekli čaure. Pregledom objekta i lica, kod N.R. (28) je pronađen i oduzet pištolj marke "Franc Police" kalibra 7,65 mm u ilegalnom posjedu. Pretresom motornog vozila "Audi A3" podgoričkih registarskih oznaka, koji je u vlasništvu M.V. (30) iz Podgorce, u prtljažniku je pronađena lovačka puška za koju ovo lice posjeduje oružni list", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je o događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se N.R. i M.V. uhapse i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Oduzeto oružje biće upućeno u Forenzički centar radi vještačenja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: