Kod Boretine ekipe našli su pištolj

"Oduzeti su oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio-stanice i veća količina municije", saopšteno je iz UP
2808 pregleda 27 komentar(a)
Policija, Foto: Screenshot (YouTube)
Policija, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.10.2017. 05:30h

Pripadnici posebne jedinice policije juče oko šest sati upali su u kuće Budvana Marka Ljubiše zvanog Kan, Đura Ivanovića, Mladena Kažanegre, Dragana Markovića, Nikole Sjekloće, Gorana Sjekoloće i Gorana Slovinića, ali je samo bivši bokser uhapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja.

U novoj akciji policije protiv organizovanih kriminalnih grupa i povezanih osoba, pretresani su stanovi i vozila na 24 lokacije na području Budve, Bara i Ulcinja.

"Do sada su privedena 24 lica od kojih su četiri lica lišena slobode zbog ilegalnog posjedovanja oružja. Oduzeti su oružje, municija, prigušivač za pištolj, optički nišan za pušku, ručne radio stanice i veća količina municije", saopšteno je iz policije.

Nikola Sjekloća i Miloš Konatar su nakon saslušanja kod tužioca sinoć pušteni da se brani sa slobode, a iza brave završili su i Zoran Sjekoloća i Dragan Šukurica.

Kan, Ivanović, Kažanegra i ostali čiji su objekti pretresani u bliskim su odnosima i uglavnom se bave ugostiteljstvom.

Bili su u prijateljski i sa ubijenima Goranom Đuričkovićem i Đorđem Boretom.

Tu grupu bezbjednosne službe povezuju i sa Sašom Boretom, koji u spuškom zatvoru služi 30-godišnju kaznu.

Marko Ljubiša godinama je bio u Beogradu, gdje su ga tamošnji mediji povezivali sa zemunskim klanom Luke Bojovića.

Nekoliko puta je pokušavan atentat na njega.

"Vijestima" je nezvanično rečeno da budvanska policija sumnja da je za njega spremana zolja pronađena prije pola godine u naselju Gospoština, nedaleko od njegove kuće.

Zvanično je u građevinskom biznisu.

Đuro Ivanović vlasnik je popularnog budvanskog lokala Korkovado ispred Starog grada.

Prije četiri godine bio je meta napada ispred kuće u budvanskom naselju Dubovica. Policija nije rasvijetlila taj slučaj.

Nedavno je bio u pritvoru zbog kazne za nedozvoljeno držanje oružja.

Goran Slovinić se godinama bavi ugostiteljstvom - u sopstvenom lokalu San Marino prije pet godina Podgoričanin Andrej Brković sasuo je kišu metaka ka njemu i njegovim prijateljima. Među njima je toga dana bio i Nikola Sjekloća.

Brković je tada bacio i bombu, ali niko nije povrijeđen.

Slovinić je široj javnosti postao poznat nakon što je upao u kabinet gradonačelnika Lazara Rađenovića i pokušao da se fizički obračuna, nezadovoljan zbog namjere da se na placu pored njegove kuće nadomak Staroga grada dozvoli gradnja zgrade veće od devet spratova.

Taj plac kupio je tadašnji lider lokalnog DPS-a Boro Lazović.

Sudski spor je u toku.

Mladen Kažanegra i njegov brat Ognjen sa Nikolom Sjekloćom zakupci su popularne plaže Mogren.

Prije dvije godine obračunali su se sa Budvaninom Vasilijem Rafailovićem, koji je u međuvremenu optužen da je ubio Đorđa Boretu.

Kaženegre su tada ispalile hice u pravcu vozila Rafailovića, ali ovaj nije povrijeđen.

Dragan Marković je ranije bio vlasnik otvorenog šanka uz zidine Staroga grada.

Iz policije su podsjetili da su njihovi službenici u tri akcije pretresli 61 lokaciju širom države, a koju koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa i njima bliske osobe.

Bonus video: