Suhih na čelu 24. izdanja

0 komentar(a)
Podgorički maraton, Foto: Luka Zeković
Podgorički maraton, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.10.2017. 14:13h

Predsjednik Skupštine Glavnog grada, Đorđe Suhih izabran je za predsjednika Organizacionog odbora Podgoričkog maratona, na Konstitutivnoj sjednici Organizacionog odbora 24. Podgoričkog maratona.

Maraton će biti održan 29. oktobra.

Za direktora manifestacije izabran je Vojislav Marković, direktor preduzeća Sportski objekti, dok će tehnički rukovodilac maratona biti generalni sekretar Atletskog saveza Crne Gore (ASCG), Milan Madžgalj.

Potpredsjednici Organizacionog odbora biće Milorad Vuletić (predsjednik ASCG), Branislav Đuranović (predsjednik Opštine Danilovgrad), Dušan Radonjić (predsjednik Gradske opštine Golubovci) i Abedin Adžović (predsjednik gradske opštine Tuzi).

Saopšteno je da su na sjednici konstituisani svi organi i tijela manifestacije i da je usvojen Plan i program organizacije.

"Ukupan nagradni fond za ostvarene plasmane iznosi 16.705 EUR, uz mogućnost isplate nagrade za istrčane rekorde. Pobjednicima maratona za muskarace i žene su predviđene novčane nagrade u iznosu od 2.000 EUR. Do sada je prijavljeno više od 500 takmičara iz 33 države svijeta", piše u saopštenju Organizacionog odbora.

Podgorički maraton ove godine biće održan 24. put, a kao i prošle maratonci će proći kroz Golubovce, Mataguže i Tuzi. Start i cilj maratona biće na podgoričkom gradskom trgu. U okviru manifestacije biće održano Prvenstvo Crne Gore u maratonu i polumaratonu. Podgorički maraton nalazi se u kalendaru Balkanske, Evropske i Svjetske atletske federacije (IAAF), a staza ima međunarodni sertifikat. Član je je i Udruženja profesionalnih maratona svijeta od 2010. godine, a nalazi se i u njegovom kalendaru. U okviru manifestacije biće održane trke na putu- cesti, kao trke zadovoljstva, na pet i deset kilometara,za sve uzrasne kategorije.

U okviru manifestacije na Trgu nezavisnosti biće predstavljena prezentacija projekta Dječija atletika za uzrast od 7 do 12 godina

Bonus video: