Đuričko o Vinoni Rajder, Stivenu Kingu i "Munjama 2"

"Što se tiče publike, tek je počelo, prepoznala me je komšinica prije neki dan. Tako da nadam se da je ovo početak prijateljstva između mene i američke publike", kaže popularni glumac koji igra u novoj sezoni serije "Stranger things"

13598 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Printscreen/Netflix
Foto: Printscreen/Netflix

Vinona Rajder je ljubazna, draga, podržala me je i mnogo mi je značila u nekim trenucima. Dosta zna i o našim nesretnim ratovima, istoriji Evrope, njen je pradjed iz Rumunije, pričala mi je kako je došao u Ameriku, pričala mi je o drugom djedu koji je bio u zarobljeništvu kod Japanca… Pitao sam je da mi priča o Kopoli, s njim je radila "Drakulu"... ispričao je Nikola Đuričko u emisiji "24 minuta sa Zoranom Kesićem", prenosi portal nova.rs.

Đuričko se javio preko video-poziva iz Los Anđelesa, a povod je bila njegova sjajna uloga koju je ostvario u četvrtoj sezoni serije „Stranger things“.

Pohvale stižu sa svih strana iz Srbije i regiona, ali i od slavnih kolega Vinone Rajder i Breta Gelmana, kao i čuvenog pisca Stivena Kinga.

"Što se tiče američke publike, tek je počelo, prepoznala me je komšinica prije neki dan. Tako da nadam se da je ovo početak prijateljstva između mene i američke publike. Srećan sam što čujem pozitivne reakcije iz Srbije, hvala vam, a ja ću nastaviti da se trudim i borim da vas činim ponosnim i dalje", kazao je Đuričko.

Sjajna uloga u četvrtoj sezoni serije „Stranger things“: Đuričko
Sjajna uloga u četvrtoj sezoni serije „Stranger things“: Đuričkofoto: Printscreen / Netflix

Govereći o samoj seriji, kaže da mu je još uvijek teško da se odvoji od nje kao gledalac, jer je proces snimanja i stvaranja lika Jurija bio dugačak i i dalje je uzbuđen.

"Ne mogu još da posmatram sa distance, ali, posmatrajući ostale tri sezone, braća koja su kreirala šou mnogo drže do nostalgije 80-ih, puno ima citata iz Spilbergovih filmova. Osamdesete imaju taj nostalgičan osjećaj kod nas - vokmen, diskorolšule, bicikli, jedno bezbrižno vrijeme... Smjestiti cijelu priču u to vrijeme je veoma zanimljivo, sad se nova generacija uvlači u tu estetiku. Na primjer, gledao sam Bitlse i oni su stalno govorili 'Peace and love' i nekako sam mislio da je to već starinski, međutim, nažalost, i danas treba da se to i te kako ponavlja", priča Đuričko.

Komentarišući Vinonu Rajder i njenu pohvalu da je "genijalan glumac", kaže:

"Baš je carica. Moje iskustvo je takvo da što je veća zvijezda to je opuštenija i zanimljivija osoba. Vinona je ljubazna, draga, podržala me je i mnogo mi je značila u nekim trenucima. Dosta zna i o našim nesretnim ratovima, istoriji Evrope, njen je pradjed iz Rumunije, pričala mi je kako je došao u Ameriku, pričala mi je o drugom djedu koji je bio u zarobljeništvu kod Japanca… Pitao sam je da mi priča o Kopoli, s njim je radila 'Drakulu', o pjevaču Beku, ona se dugo zabavljala s njim.. Pričali smo puno o džezu, umjetnosti, budalaštinama, svačemu i ne mogu da nađem dovoljno divnih riječi da joj se zahvalim na toj pohvali" iskren je glumac i dodaje:

"Moj kolega Bret Gelman koji igra Marija je rekao za mene da sam komični genije, što je po meni vrlo precizno, hvala i njemu i on mi je bio velika podrška. Na kraju kad je Stiven King tvitovao tu stvar! Znam da kreatori serije drže dosta do njegovog mišljenja. King je zaista jedan od kraljeva horora i SF žanra i njegove knjige su uvijek rasprodate i po njima se snima mnogo i kada takva osoba pohvali moj lik i kada mu se čini da je zanimljiv - nema srećnijeg čovjeka od mene!

Nikola Đuričko
foto: Printscreen / Netflix

Đuričko je ovom prilikom potvrdio i da se vraća kao Gojko Sisa u "Munjama 2".

"Potpuno nevjerovatno ali da! Ponovo ću biti Gojko Sisa i Munje doživljavaju svoj drugi dio. Biće zanimljivo vidjeti koliko smo oćelavili, omatorili i ko nam sve fali. Sva sreća biće tu i neki novi mladi ljudi. Nadam se da ćemo uspjeti da uhvatimo atmosferu onog starog ili makar sjećanja našeg na to, ali i da ćemo donijeti nešto novo i zanimljivo", zaključio je Đuričko uz opasku da postoji paralela između "Čudnih stvari" i onoga što živimo, ali da i u jednoj i drugoj seriji na kraju mora da "ljubav, solidarnost, pamet i mudrost pobijede sve zlo".

Bonus video: