Rašović je uzeo 100.000 dolara od Stijepovića?

Rašović je inspektorima rekao da je po nalogu Kneževića otišao kod Stijepovića po novac...
274 pregleda 0 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Slavoljub Stijepović, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 12.10.2017. 12:32h

Vlatko Baja Rašović rekao je policiji da blizu 100.000 dolara koje je sa još petoricom zaposlenih u Atlas grupi konvertovao u eure prošlog oktobra, pripada gradonačelniku Podgorice Slavoljubu Migu Stijepoviću, saznaju “Vijesti” iz nekoliko izvora bliskih istrazi.

Rašović je to izjavio inspektorima Specijalnog policijskog odjeljenja, koji su ga saslušavali u svojstvu građanina.

Iz Specijalnog državnog tužilaštva prošle sedmice negirali su da je bilo ko od osumnjičenih pominjao Stijepovića kod njih na saslušanju, a predsjednik Atlas grupe Duško Knežević rekao je da je novac njegov i da ima dokaze o porijeklu.

Međutim, izvori “Vijesti” tvrde da je Rašović inspektorima rekao da je 12. oktobra prošle godine, po nalogu Kneževića i još jedne osobe iz Atlas banke, otišao kod Stijepovića u zgradu Glavnog grada po novac.

Objasnio je da mu je Stijepović predao novac, koji je istog dana konvertovan u eure.

Po zakonu, taj njegov iskaz policiji ne može se koristiti kao dokaz u postupku koji je zbog pranja novca Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo protiv Rašovića i njegovih kolega.

Izvori “Vijesti” tvrde da Rašović pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević nije ponovio sve što je rekao u policiji, a da Stijepovića navodno nije pomenuo ni na saslušanju pred sudijom za istragu podgoričkog Višeg suda.

To je navodno uradio po savjetu advokata da ne pominje političara, “jer se nikada neće izvući iz te priče”.

Nije jasno da li je SDT pokušalo da provjeri navode Rašovića, date pred policijom.

Lideri Demokratskog fronta Milan Knežević i Andrija Mandić u subotu su saopštili da je Stijepović uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, u Atlas banci zamijenio 100.000 dolara, koji su kasnije korišćeni za kampanju DPS.

Tada su saopštili i da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić namjerno prećutao tu informaciju.

Iz SDT-a su ih demantovali istog dana, a Stijepović je prekjuče saopštio da je to “očigledna laž”.

“Nadležni državni organ je jasno saopštio svoj stav”, rekao je Stijepović.

Knežević, koji se nalazi u Beogradu na liječenju, poručio je da je svjestan da bode oči i zbog glasina da ga zanima uključivanje u politiku, ali da su to gluposti i da se bavi isključivo biznisom.

“Vijestima” je saopštio da u početku nije pridavao značaja istrazi o pranju novca, ali da je počeo da sumnja da mu neko podmeće nakon hapšenja njegovih zaposlenih.

Knežević je rekao da se nada da nije posrijedi politička igra ili obračun interesnih grupa, preko njegovih leđa.

Rašović i njegove kolega Goran Grujović, Natko Peličić, Predrag Pejović, Dražen Vujisić i Vlado Stevanović uhapšeni su krajem septembra zbog sumnje da su u oktobru 2016. godine oprali 96.000 dolara.

Vujisić i Grujović branili su se ćutanjem, a ostali su negirali krivicu.

Određen im je pritvor.

Bonus video: