Vujoviću 37 mjeseci za bjekstvo iz zatvora

Upotrebom sile i uz prijetnju pištoljem nepoznate marke da će ih lišiti života povikao je čuvarima: "Nemojte da ste šta pokušali, j…. ti majku izlazi ovamo", nakon čega ih je zaključao u jednu od prostorija i pobjegao
186 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Vujović, Foto: Luka Zeković
Ivan Vujović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.10.2017. 10:01h

Podgoričan Ivan Vujović (29) osuđen je juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu na tri godine i mjesec dana zatvora zbog bjekstva iz zatvora.

Imajući u vidu da je Vujović pobjegao iz zatvora Bijelo Polje dok je bio na izdržavanju kazne zatvora za ubistvo od 14 i po godina, sud mu je izrekao jedinstvenu kaznu u trajanju od 17 i po godina zatvora.

Vujoviću je suđeno u odsustvu.

Pobjegao je 24. decembra 2015.

Upotrebom sile i uz prijetnju pištoljem nepoznate marke da će ih lišiti života povikao je čuvarima: "Nemojte da ste šta pokušali, j…. ti majku izlazi ovamo", nakon čega ih je zaključao u jednu od prostorija i pobjegao.

Sudija Dragan Mrdak kazao je da je sud prilikom odlučivanja o visini kazne našao samo otežavajuće okolnosti - izvršenje krivičnog djela, Vujovićevu raniju osuđivanost, kao i to da se duže nakon bjekstva skrivao u drugoj državi, a da je potom uhapšen u Njemačkoj pod sumnjom da je izvršio novo, teško krivično djelo.

Bonus video: