Počinje treća sezona Dnevnice

U srijedu 18. oktobra u 20 sati počinje treća sezona Dnevnice, emisije koja je za dvije sezone uspjela da osvoji gledaoce i da pomogne brojnim porodicama koje su u stanju socijalne i materijalne potrebe.
150 pregleda 1 komentar(a)
Dnevnica nova sezona, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Dnevnica nova sezona, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 14.10.2017. 20:17h

U novoj sezoni gledaoci će moći da vide trideset epizoda koje će biti snimljene i emitovane u narednih osam mjeseci. Prvi ovosezonski akter biće MC Niggor koji je u svom Kotoru radio i prikupljao sredstva za pomoć resurnom centru za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović“.

„Jedna od novina u narednom periodu biće ta da akteri neće samo pomagati pojedincima i porodicama koji su u teškoj socijalnoj i materijalnoj situaciji, već i organizacijama koje zbrinjavaju ili pomažu osobama sa smetnjama u razvoju ili osobama koje su u materijalnoj i socijalnoj potrebi“, saopšteno je iz Fabrike ideja koja producira emisiju.

I ove sezone voditeljka emisije biće Biljana Savićević. Ona će pomagati akterima da se lakše prilagode novim poslovima i poslodavcima, a neće joj biti teško da ako zatreba i sama se prihvati lopate i motike.

U produkcijskom dijelu emisija će zadržati visok nivo, a novina za gledaoce biće mogućnost da sami kreiraju način da nekome pomognu i postanu akteri. „Svakodnevno smo dobijali poruke od osoba koje nijesu javno poznate, a koje imaju ogromnu želju da nekome pomognu. U pojedinim slučajevima njihov kapacitet za prikupljanje sredstva prevazilazio je ono što su poznate osobe uradile u većini emisija. Zato smo odlučili da od starta pozovemo gledaoce da nam se jave, pošalju kratki video u kojem će se predstaviti, napišu plan strategije učešća u emisiji, a mi ćemo uz pomoć portala Vijesti i posjetilaca istog odabrati ko će učestvovati u Dnevnici kao akter“, saopštili su iz produkcije. Svi koji su zainteresovani za učešće mogu kontaktirati posredstvom FB strane facebook.com/Dnevnica ili e-maila tvdnevnica@gmail.com

U prethodne dvije sezone Dnevnica je uspjela da obiđe veliki broj gradova u Crnoj Gori i obezbijedi pomoć ugroženim porodicama u vrijednosti od preko 200 hiljada eura. Osim toga Dnevnica je nekima donijela krov, ozidanu kuću, ogrijev, zaposlenje, čak i stan. Zbog tih rezultata emisija je prošle godine dobila prestižno priznanje za filantropiju Iskra.

"Jako je teško izračunati pomoć koju je naša emisija obezbijedila, jer nakon emitovanja brojni humani ljudi sa svih strana pomagali su dodatno porodice koje su učestvovale. Pomoć je takođe stizala i od institucija i organizacija iz Crne Gore i sa strane. Pretpostavljamo da je pomoć koju je Dnevnica generisala makar duplo veća od ove koju mi zvanično možemo da potvrdimo jer je prošla kroz emisiju. I to nas čini neopisivo ponosnima“, kazali su iz Fabrike ideja.

U novoj sezoni planirano je da se obiđe većina crnogorskih gradova. Zato produkcija poziva sve zainteresovane pojedince, privredne subjekte i organizacije koji žele da budu dio humanog karavana, da se jave na navedeni mail kako bi upostavili kontakt i saradnju.

Ekipa koja je postigla rezultate se ne mijenja, pa će i ove godine strateški partner emisije biti IDEA marketi, koji će kroz svoj program društveno odgovornog poslovanja obezbijediti namirnice za sve porodice koje budu učestvovale u emisiji. Odabir porodica kojima će se pomagati vršiće se uz konsultacije sa Bankom hrane.

Budite uz TV Vijesti srijedom od 20 sati i uživajte uz Dnevnicu.

Bonus video: