Vremeplov: Gradiće bez obzira na rizik

U MMF-u načelno nijesu protiv ulaganja u infrastrukturu, ali smatraju da državni budžet ne treba da bude glavni izvor njihovog finansiranja
50 pregleda 0 komentar(a)
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Vujica Lazović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2017. 10:27h

“Predstavnici MMF-a smatraju da bi Vlada trebalo da brzo reaguje kako bi smanjila javnu potrošnju i spriječila značajan rast inflacije, ali smo odlučili da idemo u razvojne projekte bez obzira na rizike koje nose”, saopštio je potpredsjednik Vlade Vujica Lazović.

MMF priprema prvi izvještaj o CG nakon odluke Vlade da sa njim ne sklopi formalni aranžman i želi da održi makroekonomsku stabilnost.

“Pred nama je veliki izazov da li da na postojećem nivou držimo sistem sigurnim ili da ulazimo u razvojne rizike. Mi smo se odlučili da idemo u razvoj uz sve rizike koje to nosi, jer smatramo da bez razvoja, dugoročno posmatrano, nema egzistencije crnogorske ekonomije”... kazao je Lazović.

On je rekao da je predstavnicima MMF-a prenio da će Vlada istrajati na razvoju infrastrukture, jer je ključna za razvoj: “Mislim prije svega na izgradnju autoputeva, hidroelektrana i dugih energetskih objekata, vodovoda i regulaciju čvrstog otpada i otpadnih voda”.

U MMF-u načelno nijesu protiv ulaganja u infrastrukturu, ali smatraju da državni budžet ne treba da bude glavni izvor njihovog finansiranja.

Bonus video: