PRETRESI U BERANAMA I ROŽAJAMA

Policija nije našla kući Vukovića i Musića

Oduzeta tri automobila, pištoljska municija, prigušivač...
975 pregleda 12 komentar(a)
Posebna jedinica policije, Foto: Filip Roganović
Posebna jedinica policije, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.04.2019. 23:11h

Tri automobila, veću količinu pištoljske municije, prigušivač za vatreno oružje... oduzeli su juče pripadnici policije od 20 Beranaca i Rožajaca, navodnih članova organizovanih kriminalnih grupa. 

Iz Uprave policije nijesu saopštili koga su u ta dva grada pretresali, ali ni od koga su zbog provjere oduzeti automobili. 

Pojasnili su da je u “nastavku borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa” privedeno 20 osoba, te da su izvršili pretrese na 16 lokacija u Beranama i Rožajama. Prema pouzdanim saznanjima “Vijesti”, inspektori iz Rožaja, uz podršku pripadnika Posebne jedinice policije, pretresli su kuće Suvada Batka Musića i braće Sabahudina i Sadudina-Satka Bećiragića.

Njih trojicu policija godinama označava vođama dva rožajska narkoklana. 

“Vijesti” saznaju da Musić nije bio u kući tokom pretresa, kao ni jedan od braće Bećiragić - Sadudin, koji  navodno robija u Bosni i Hercegovini.

Musić i Bećiragići godinama su bili pod lupom policija zbog sumnje da švercuju heroin, koji iz Avganistana preko Turske i Kosova stiže u Rožaje. 

Izvor iz policije kazao je da su inspektori u Beranama pretresli kuće Draška Vukovića, Davida Kasumovića, Ivana Biletića i Marka Zekića.  

Vuković, takođe, nije bio na lokaciji na kojoj ga je policija tražila juče ujutro. 

U tom gradu pretresene su kuće još desetak osoba koje policija označava bezbjednosno interesantnim.

U polcijskom saopštenju piše da su pretresi u Berana i Rožajama  nastavak preventivno-represivnih aktivnosti usmjerenih ka kriminalnim grupama i bezbjednosno  interesantnim licima.

Pojašnjeno je da su osim vozila, municije i prigušivača od njih oduzeta sredstva “kojima se može izvršiti napad na život i tijelo”.

Inspektori i pripadnici elitne policijske jedinice  kuće Beranaca i Rožajaca pretresali su tokom noći i u ranim jutarnjim časovima. 

“U policijske prostorije je do sada privedeno 20 lica. U toku je kriminalistička obrada tih lica. Oduzeta vozila, prigušivač, municija i ostali predmeti biće vještačeni u Forenzičkom centru radi utvrđivanja porijekla i eventualne povezanosti sa izvršenim krivičnim djelima. Policijske aktivnosti u ovom predmetu se nastavljaju”, saopšteno je juče iz UP.

Sličnu akciju policija je prije šest dana izvela i na crnogorskom primorju - u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom tada su pretreseni stanovi  članova škaljarskog i kavačkog kriminalnog klana i  njima bliskih lica. 

U toj akciji oduzeto je 16 automobila  visoke klase, tri motocikla, više od 30 mobilnih telefona i SIM kartica,  više tablet i lap top računara i USB memorija za skladištenje podataka, pet pištolja, isto toliko pušaka...

Inspektori su tada zaplijenili i više od 650 komada pištoljske i puščane municije različitog kalibra, pancir, metalni boks, optički nišan,  oko 8.000 eura, dokumentaciju o novčanim transakcijama,  ugovore o kupoprodaji nepokretnosti i novčanim pozajmicama...