Tramp dobio saveznika: Vlasnik Dalasa zaprijetio otkazom svima koji kleče tokom himne

Izjava vlasnika Dalasa, koja se podudara sa Trampovim stavom, stigla je samo dan nakon što je potpredsjednik Majk Pens napustio stadion na utakmici San Francisko - Indijanapolis, jer nekoliko igrača oba tima nije ustalo tokom himne
63 pregleda 1 komentar(a)
dalas, Foto: Reuters
dalas, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.10.2017. 15:15h

Vlasnik Dalas Kaubojsa, najomiljenijeg američkog kluba, simbola američkog sporta i Teksasa, najavio je da će njegovi igrači dobiti otkaz ukoliko na narednom meču NFL lige budu klečali tokom izvođenja himne.

"Ko ne bude poštovao, neće više biti u timu", rekao je Džeri Džons.

On je, tako, postao prvi čelnik nekog kluba u svim sportovima, koji je "poslušao" predsjednika Donalda Trampa.

Tramp je nedavno izazvao pravu lavinu i buru u javnosti, izjavom da bi "svi k..... sinove koji ne poštuju simbole trebalo da dobiju otkaz".

Njegove riječi izazvale su oštre reakcije najvećih sportista SAD - Lebrona Džejmsa, Stefa Karija, legendi poput Majkla Džordana, Kobija Brajanta, Grega Popoviča...

Klečanje tokom američke himne je znak protesta zbog ponašanja američke policije tokom demonstracija tamnoputog stanovništva ranije ove godine.

Kolin Kapernik, zvijezda NFL-a, prvi je na takav način izrazio nezadovoljstvo, a od kraja prošle sezone, kada mu je istekao ugovor sa San Franciskom, nije dobio nijednu ponudu, iako je jedan od najboljih kvoterbekova u ligi.

Izjava vlasnika Dalasa, koja se podudara sa Trampovim stavom, stigla je samo dan nakon što je potpredsjednik Majk Pens napustio stadion na utakmici San Francisko - Indijanapolis, jer nekoliko igrača oba tima nije ustalo tokom himne.

Džons je, interesantno, prije desetak dana kleknuo sa svim igračima Dalasa, prije izvođenja američke himne, što se u javnosti protumačilo kao poraz Trampove politike, jer je vlasnik Kaubojsa bio jedan od finansijera njegove predsjedničke kampanje.

Bonus video: