Hamid Beharović u utorak sudnici Višeg suda

Pred sutkinjom Biljanom Uskoković tvrdio je da nije ratovao u Siriji na strani ISIL-a, ali da je bio u toj zemlji i time prouzrokovao mnogo problema sebi i svojoj porodici
77 pregleda 9 komentar(a)
Hamid Beharović, Foto: Savo Prelević
Hamid Beharović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.10.2017. 06:18h

U podgoričkom Višem sudu za sjutra je zakazan nastavak suđenja Ulcinjaninu Hamidu Beharoviću (38), optuženom da je učestvovao u stranoj oružanoj formaciji - terorističkoj organizaciji Islamska država Iraka i Levanta (ISIL).

Beharović je na početku suđenja negirao navode optužnice Specijalnog državnog tužilaštva da se od aprila 2015. do maja 2016. godine pridružio i učestvovao u stranoj oružanoj formaciji ISIL.

Pred sutkinjom Biljanom Uskoković tvrdio je da nije ratovao u Siriji na strani ISIL-a, ali da je bio u toj zemlji i time prouzrokovao mnogo problema sebi i svojoj porodici.

Beharović je na sudu rekao da je bolestan i da nije učestvovao u borbama, ni u obilasku stražarskih mjesta. U Siriju je, kazao je, pošao jer mu je prijatelj Mirza Haklaj rekao da je tamo dobro i da može lijepo da se živi. Podgoričanin Mirza Haklaj je poginuo u Siriji.

Bonus video: