Škrielj tvrdi da nije bježao policiji, već je bio u BiH

Tvrdi da je išao u nabavku robe koju prodaje na svojoj tezgi
187 pregleda 3 komentar(a)
Aris Škrielj, Foto: Filip Roganović
Aris Škrielj, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.10.2017. 08:41h

Dvadesetdevetogodišnji Aris Škrielj tvrdio je juče pred tužiocem da nije diler droge, već da je marihuanu pronađenu u njegovoj kući samo čuvao.

Taj Podgoričanin juče se predao policiji, koja je dan ranije saopštila da su u kući Škrielja pronašli osam kilograma skanka, uhapsili njegovog brata Mirzu (25), a da za Arisom tragaju.

Branilac braće Škrielj, advokat Damir Dado Lekić kazao je "Vijestima" da Aris nije bježao policiji, već da je poslovno bio u Bosni u Hercegovini.

"Prije pretresa otišao je u BiH zbog nabavke robe koju prodaje na svojoj tezgi na pijaci. Čim je čuo za pretres pozvao me i zamolio da odmah odem u policiju i kažem im da se ne krije, da nije u bjekstvu, već odsutan zbog posla i da će im se staviti na raspolaganje čim dođe u Crnu Goru", kazao je Lekić.

Advokat je objasnio da mu je tužilac rekao kada je zakazano saslušanje, te da je sa klijentom juče u 8 sati otišao u Tužilaštvo.

"Zadržan je nakon saslušanja, a njegov brat je pušten na slobodu", kazao je advokat.

"Vijesti" saznaju da je stariji Škrielj tužiocu ispričao da mu je jedan muškarac platio za uslugu da u svojoj kući 15 dana pričuva dva džaka, te da je tek kasnije saznao da čuva tuđu drogu. Tužilaštvo ga sumnjiči da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljane u promet opojnih droga, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivih naprava, jer je osim droge u njegovoj kući pronađena i municija. Policija je nakon pretresa kuće

Škrielja saopštila da su prekinuli lanac krijumčarenja marihuane i da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se braća Škrielj duže bavila krjumčarenjem marihuane.

Bonus video: