Sainc mijenja Palmera u Renou u četiri posljednje trke

0 komentar(a)
Karlos Sainc mlađi, Foto: Beta/AP
Karlos Sainc mlađi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.10.2017. 13:42h

Španski vozač Karlos Sainc mlađi zamijeniće Britanca Džoliona Palmera u ekipi Renoa u četiri posljednje trke u šampionatu Formule 1, saopštio je danas taj francuski tim.

Palmer će posljednji put voziti za Reno u nedjelju, u trci za Veliku nagradu Japana, koja počinje u 7 časova po srednjeevropskom vremenu, pošto je sporazumno raskinuo ugovor sa ekipom.

"Trka u Japanu će biti moja posljednja za Reno. Sezona je bila izuzetno zahtjevna, mnogo sam prošao u posljednje tri godine, ali to je bilo veliko putovanje. Sa ponosom mogu da gledam na moje nastupe u drugom dijelu prošle sezone, na moj prvi bod u Maleziji i na osvajanje šestog mjesta u Singapuru ove godine, što je moj najbolji rezultat. Ekipi želim sve najbolje u budućnosti. Koncentrišem se na to da ostvarim što bolji rezultat u Japanu, a zatim ću procijeniti koje su mi opcije za budućnost", rekao je Palmer, preneo je BBC.

Sainc je iz ekipe Toro Roso po završetku ove sezone trebalo da pređe u Reno, sa kojim je nedavno potpisao ugovor za 2018. godinu.

Njega će u ekipi Toro Roso zamijeniti Rus Danil Kvjat. Kvjat je prošlog mjeseca izgubio mjesto u toj ekipi pošto ga je zamijenio Francuz Pjer Gasli, ali od trke u SAD njih dvojica će biti klupske kolege.

Bonus video: