Zimska scena Barskog ljetopisa četvrkom u Dvorcu

"Cilj je da se animira zajednica u Baru koja je do sada više puta iskazivala potrebu da se grad pod Rumijom oživi i zimi"
64 pregleda 0 komentar(a)
Zimska scena, Barski ljetopis, Foto: Barski ljetopis
Zimska scena, Barski ljetopis, Foto: Barski ljetopis
Ažurirano: 07.10.2017. 10:46h

Zimska scena Barskog ljetopisa održavaće se četvrtkom u Dvorcu kralja Nikole, i trajaće od 19. oktobra do 8. juna 2018. godine.

Na taj način barska publika imaće mogućnost da u godišnjem kontinuitetu prati raznolike i kvalitetne kulturno-umjetničke sadržaje iz domena pozorišne, muzičke, književne i likovne umjetnosti, navode organizatori.

Program zimske scene održavaće se jednom sedmično, tj. četvrtkom u Dvorcu kralja Nikole, i to po principu rotacije: prvi četvrtak biće rezervisan za koncert, drugi za teatar za odrasle, zatim dječiji program, izložbu i književno veče, nakon čega se organizuje novi muzički događaj, predstava i tako dalje.

"I ovaj je projekat koji se realizuje pod okriljem Kulturnog centra Bar, podržala Opština Bar. Cilj je da se, u maniru jubilarnog Barskog ljetopisa, čija je nova direktorka Ksenija Popović organizacijom i programskim kvalitetom napravila veliki iskorak u odnosu na dosadašnju praksu, animira zajednica u Baru koja je do sada više puta iskazivala potrebu da se grad pod Rumijom oživi i zimi. Bar će na taj način postati prostor na kome se u toku cijele godine susrijeću umjetnici i publika, uzrastaju novi, prvenstveno barski mladi stvaraoci, afirmišu najviši umjetnički i estetski principi, ali i otkrivaju alternativniji i avangardniji oblici stvaranja", navode organizatori.

Bonus video: