Optuženi za saobraćajnu nesreću: Ne znam ko je koga udario automobilom

Vještak je kazao da je nalaz uradio na osnovu materijalnih tragova i naučne doktrine...
405 pregleda 2 komentar(a)
Anes Striković, Foto: Jadranka Ćetković
Anes Striković, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 06.10.2017. 18:28h

Bjelopoljac Anes Striković kazao je tokom rekonstrukcije događaja - da je vozio oko 150 kilometara na čas, u trenutku nesreće u kojoj je stradao njegov sugrađanin Kenan Bektašević.

To je saopšteno juče u bjelopoljskom Višem sudu, u nastavku suđenja za saobraćajnu nesreću...

Iako je ranije tvrdio da ga je prije udara u betonski stub vozilom zakačio njegov brat od tetke Enes Bećirović, optuženi je juče izjavio:

“Ne znam da li me je ko udario i jesam li ja koga udario ”.

Punomoćnik oštećene porodice, advokat Vučko Bjelanović zatražio je vještačenje drugog vještaka, nezadovoljan osnovnim ali i dopunskim nalazom, koji je juče branio vještak saobraćajne struke Milenko Čabarkapa.

Čabarkapa je ponovio da se smjer oštećenja na lijevoj strani automobila „audi“, kojim je 24. septembra prošle godine upravljao Bjelopoljac Enes Bećirović, kreće od sredine prema prednjem frontu te strane automobila, prema kojem ispada da je “fijat” udario u “audi”.

Vještak je utvrdio da Striković nije držao potrebno rastojanje tokom preticanja i istakao da se “svi tragovi ukazuju da se ne može isključiti mogućnost da je do kontakta dva automobila u preticajnu došlo u širini desne kolovozne trake”.

Odbrana oštećene porodice tvrdi da je do kontakta došlo na lijevoj kolovoznoj traci, u smjeru kretanja vozila, tako što je “audi” udario u”fijat”, ne dozvoljavajući Strikoviću da ga pretekne.

Nalaz vještaka je doveo u sumnju tvrdnje optuženog Strikovića da je do udesa došlo nakon što ga je „audijem“ „zakačio“ Bećirović, kojeg je pokušavao da pretekne.

Međutim, ovakav nalaz potvrdio je navode optužnice da je Striković ostvario kontakt sa Bećirovićevim vozilom.

Vještak Čabarkapa je kazao da je nalaz uradio na osnovu materijalnih tragova i naučne doktrine iz te oblasti.

Suđenje se nastavlja 19. oktobra.

Prema optužnici, Striković je upravljao neregistrovanim “fijatom” brzinom od 138,60 kilometara na čas, odnosno 88,60 kilometara na čas više od dozvoljenog.

Bonus video: