Nikšićanin pokušao da od sugrađanina prijetnjom iznudi 500 eura

Nakon saslušanja sudija za istragu je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od 30 dana
107 pregleda 1 komentar(a)
Novac, pare, euro, Foto: Shutterstock
Novac, pare, euro, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.10.2017. 14:20h

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Vasilija Drinčića (26) osumnjičenog da je 29. septembra fizički napao P.O. (33) i nanio mu lakše tjelesne povrede, pri čemu je od oštećenog tražio da mu preda 500 eura, a ukoliko to ne uradi da će mu nanijeti povrede.

Kako "Vijesti" nezvanično saznaju, P.O. je 29.septembra, oko tri sata ujutro, pozvao policiju i kazao im da ga je Drinčić fizički napao u mjestu Oštrovac. Policijski službenici su izašli na teren, zatekli oštećenog sa vidnim povredama i prevezli ga u Opštu bolnicu gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.

On je policiji kazao da se nalazio u automobilu kada mu je Drinčić prišao i tražio da mu za pola sata donese 500 eura inače će ga u protivnom napasti. Kada je P.O. kako je saopštio policiji, pokušao da izađe iz automobila, Drinčić ga je više puta pesnicama udario u glavu i u predjelu tijela, a potom i drškom noža u predjelu leđa. Nakon što je oštećeni shvatio da Drinčić neće odustati od napada obećao je da će mu donijeti ne 500 nego hiljadu eura samo da ga ovaj pusti. Posle pomenutog obećanja Drinčić je, prema riječima oštećenog, prestao sa napadom, uzeo njegove ključeve od automobila i uputio se u nepoznatom pravcu.

Prilikom pretrage terena policija je pronašla odbačeni nož za koji se sumnja da je korišćen prilikom izvršenja pomenutog krivičnog djela, a Drinčić je sjutradan lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo iznuda u pokušaju.

Nakon saslušanja sudija za istragu je osumnjičenom, koji je povratnik u izvršenju krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, odredio pritvor u trajanju od 30 dana.

Bonus video: