SUBOTA U 20:05h

Film: Dva života

“Dva života” genijalno kombinuje dva izvanredna i srodna poglavlja njemačke istorije XX vijeka - nacistički Lebensborn program koji je uparivao SS oficire i arijevske žene, kao i žene iz okupiranih zemalja kasnije u ratu, i bio zadužen za rađanje "rasno čistih" beba i poglavlje koje se odnosi na eksploataciju odrasle djece.
421 pregleda 0 komentar(a)
Dva života, Foto: TV Vijesti
Dva života, Foto: TV Vijesti

Evropa 1990. Katrina, ćerka Norvežanke i njemačkog vojnika koja je odrasla u Istočnoj Njemačkoj, a živi u Norveškoj, shvata da je njen srećni porodični život narušen kad odbije da svjedoči o vremenu u kom je bila „ratno dijete“. Odrasla je u sirotištu u Istočnoj Njemačkoj nakon što su je nacisti ukrali od majke.

Godinama kasnije, uspjela je da pobjegne, da nađe majku i do 1990. već je živjela u srećnoj, užurbanoj norveškoj porodici. Ali kad je pozove mladi advokat, odlučan da je iskoristi za potraživanje odštete od nove ujedinjene Njemačke, Katrin je primorana da se suoči sa svojom tajnom prošlošću „djeteta rata”.

Film “Dva života”  genijalno kombinuje dva izvanredna i srodna poglavlja njemačke istorije iz 20. vijeka. Jedno poglavlje je nacistički Lebensborn program koji je upario SS oficire i arijevske žene, kao i žene iz okupiranih zemalja kasnije u ratu, zadužen za rađanje "rasno čistih" beba. Drugo, novije poglavlje se odnosi na eksploataciju odrase djece .

Uloge: Juliane Köhler, Liv Ullmann, Sven Nordin

Režija: Georg Maas

Film “Dva života”  subota od 20:05h.