U Mojanovićima vozio 190 kilometara na sat

Službenici policije su u četvrtak oko 20 sati i 45 minuta na magistralnom putu Podgorica – Bar u mjestu Mojanovići zaustavili putničko vozilo "Ford Mondeo“ podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.G.(30) zbog prekoračenja brzine
297 pregleda 7 komentar(a)
Brzinometar, 190 km/h, Foto: Shutterstock
Brzinometar, 190 km/h, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.10.2017. 12:15h

Policija je privremeno oduzela vozačku dozvolu M.G. (30) koji je u mjestu Mojanovići vozio automobil 190 kilometara na sat (km/h).

Službenici Uprave policije MUP-a – Grupe policije za bezbjednost saobraćaja su juče registrovali jedan težak saobraćajni prekršaj i tom prilikom protiv jednog lica podnijeli prekršajnu prijavu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima i ovo lice privremeno isključili iz saobraćaja.

Službenici policije su u četvrtak oko 20 sati i 45 minuta na magistralnom putu Podgorica – Bar u mjestu Mojanovići zaustavili putničko vozilo "Ford Mondeo“ podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao M.G.(30) zbog prekoračenja brzine.

"Uređajem za evidentiranje prekršaja u pokretu snimljena je brzina od 190 km/h, gdje je ograničenje 80 km/h. Protiv M.G. je podnijeta prekršajna prijava iz člana 318 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, a njemu je na licu mjesta privremeno oduzeta vozačka dozvola do okončanja postupka", kaže se u saopštenju.

Policija je od 29. septembra do 5. oktobra, zbog prekršaja iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, lišila slobode 59 vozača zbog vožnje pod uticajem alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg.

Policija je izdala 2.789 prekršajnih naloga, podnijela 247 prekršajnih prijava, oduzela 142 vozačke dozvole i 58 pari registarskih oznaka.

"Upućujemo apel svim učesnicima u saobraćaju, da prije sijedanja za upravljač vozila budu psihofizički spremni za vožnju (odmorni, koncentrisani i bez prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu), da poštuju saobraćajne propise i time pokažu svoj odgovoran odnos prema sebi, porodici i cjelokupnoj društvenoj zajednici", kaže se u saopštenju.

Bonus video: