OSLOBODITE SE TOKSINA

Eliksir za zdraviju jetru

Da su se u tijelu nakupili otrovi pokazuju i tamni kolutovi oko očiju i ten bez sjaja što automatski čini da izgledamo starije
0 komentar(a)
limunovo ulje, Foto: Shutterstock
limunovo ulje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.10.2017. 11:14h

Jetru, najveću žlijezdu u tijelu, najviše poznajemo po tome što iz organizma uklanja štetne materije, ali njena uloga još je veća. U njoj se skladišti gvožđe i određeni vitamini i glukoza koju jetra otpušta u krvotok kada je tijelu potrebno više šećera za energiju.

Jetra takođe otpušta crvena krvna zrnca, insulin i druge hormone. Zato je jako važno da je ovaj organ uvijek u top formi, a u tome mu možemo pomoći eliksirom od dva sastojka.

Jetra je organ koji služi za skladištenje hranjivih i neutralizovanje štetnih materija. Nečistoće se u tijelu nakupljaju kroz hranu, kozmetiku, sredstva za čišćenje… Kako vam tijelo daje do znanja da je puno toksina? Simptomi su glavobolje, zamor, um kojem fali bistroće, iritabilnost, bol u zglobovima, zatvor, pretjerana proizvodnja gasova, nadutost i gojaznost.

Da su se u tijelu nakupili otrovi pokazuju i tamni kolutovi oko očiju i ten bez sjaja što automatski čini da izgledamo starije.

Eliksir koji pročišćava jetru i cijeli organizam, te čini da izgledamo zdravo, mladoliko i svježe sadrži samo dva sastojka: maslinovo ulje i limunov sok.

Pomiješajte jednu kašiku ulja i jednu kašiku soka i popijte svako jutro prije jela. I maslinovo ulje i limunov sok prepuni su antioksidantima koji uklanjaju višak slobodnih radikala, štite zdrave ćelije od oštećenja te neutraliziraju toksine, prenosi lepota i zdravlje.