Moguće da je SAJ aktivirao bombu

Svjedoci Savo Vukadinović, Dalibor Grdinić, Dejan Šćepanović, Božo Jokić, Nikola Bajčeta, Novica Rakočević i Milan Milikić tvrde da su tek sjutradan saznali za prebijanje Martinovića
292 pregleda 21 komentar(a)
Mijo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Mijo Martinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 06.10.2017. 06:21h

Vještak Forenzičkog centra u Danilovgradu Svetlana Đukić rekla je juče da je teoretski moguće da je neko od 55 pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice aktivirao šok bombu bačenu u automobil Milorada Mija Martinovića, a da nije ostavio biološki trag.

I sedam juče saslušanih pripadnika SAJ-a tvrdi da ne znaju ko je tukao Martinovića 24. oktobra prošle godine, nakon policijskog razbijanja protesta Demokratskog fronta.

Dvojici sajovaca Goranu Zejaku i Boru Grguroviću sudi se za mučenje, u sticaju sa teškim tjelesnim povredama i uništenjem i otuđenjem tuđe stvari.

Svjedoci Savo Vukadinović, Dalibor Grdinić, Dejan Šćepanović, Božo Jokić, Nikola Bajčeta, Novica Rakočević i Milan Milikić tvrde da su tek sjutradan saznali za prebijanje Martinovića.

Đukić je juče navela da se pripadnici SAJ-a mogu isključiti kao donori biološkog materijala utvrđenog na kašiki bombe, ali da postoji teoretska mogućnost da su je držali u rukama, ukoliko su koristili rukavice.

Vještak mašinske struke Miodrag Vukčević tvrdi da je popravka Martinovićevog vozila koštala skoro 42.000 eura, dok je vještak Goran Čarapić naveo da je šteta na vozilu 16.500 eura.

Vukčević je štetu utvrdio obilazeći vozilo, dok je Čarapić to uradio na osnovu zapisnika o uviđaju.

Čarapić je objašnjavao da je vrijednost vozila 24.200 eura, te da šteta ne može biti duplo veća od vrijednosti samog vozila.

Suđenje se nastavlja 9.novembra.

Martinovića je više pripadnika SAJ-a brutalno pretuklo 24. oktobra prošle godine nakon razbijanja protesta DF-a, a potom su polomili i njegov "mercedes".

Iako se na snimku vidi da ih je bilo mnogo više, samo dvojica su završila na optuženičkoj klupi.

Suspendovani komandant jedinice Radosav Lješković je osuđen na pet mjeseci zatvora zbog prikrivanja sajovaca, koji su tukli građane te večeri.

Nedavno je pokrenuta nova istraga o prebijanju Martinovića, nakon odluka Ustavnog suda da tužilaštvo nije u potpunosti istražilo slučajeve torture nad građanima te večeri.

Bonus video: