Bivši potpredsjednik Skupštine i potpredsjednik PzP ometao istragu?

Prema saznanjima “Vijesti” poziv za saslušanje dobio je zbog razgovora koji je vodio sa S. S. nakon što je taj Podgoričanin saslušan u istrazi pranja novca, koji su navodno organizovali lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen Miomir Nikolić
90 pregleda 9 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.10.2017. 06:40h

Bivši potpredsjednik Skupštine i potpredsjednik Pokreta za promjene (PzP) saslušan je juče u Specijalnom državnom tužilaštvu, zbog ometanja pravde u istrazi pranja novca. Taj funkcioner PzP-a u zgradu SDT-a ušao je nešto prije 10 sati, a nakon dva sata završeno je njegovo saslušanje.

Prema saznanjima “Vijesti” poziv za saslušanje dobio je zbog razgovora koji je vodio sa S. S. nakon što je taj Podgoričanin saslušan u istrazi pranja novca, koji su navodno organizovali lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen Miomir Nikolić.

Sagovornik lista nije precizirao sadržinu razgovora između bivšeg potpredsjednika Skupštine i svjedoka S.S. ali je pojasnio da zbog toga Tužilaštvo političara sumnjiči za ometanje pravde.

U istrazi pranja novca juče je saslušan i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović. Njemu je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata.

Jovanovića tužiteljka Lidija Vukčević sumnjiči da je dio Medojevićeve i Nikolićeve kriminalne grupe, te da je za njihov račun u Hipotekarnoj banci konvertovao dolare u eure.

Ta grupa navodno je u legalne tokove na teritoriji Crne Gore stavljali više stotina hiljada dolara koje potiču iz kriminalne djelatnosti.

Specijalno tužilaštvo prethodno je u istom predmetu osumnjičilo i Nikolu Jovanovića, Vladimira Bulatovića, Vladislava Bulatovića, Ivu Pavlović, Petra Draškovića i Luku Radunovića.

Tokom iste istrage, početkom septembra septembra saslušani su Dejan i Violeta Bušković, Miloš Gvozdenović i Željko Pejović.

U toj istrazi ranije su uhapšeni Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović i Nikolić.

Prema navodima SDT-a ta kriminalna grupa je, po nalogu Medojevića i Nikolića, prala nezakonito stečen novac biznismena.

Bonus video: