Omonija dovela poznata imena: Bagreja i Sidibea

70 pregleda 0 komentar(a)
Mori Sidibe, Foto: Cev.lu
Mori Sidibe, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 05.10.2017. 18:28h

Odbojkaši Jedinstvo Bemaxa privode kraju pripreme za debi u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i dvomeč drugog kola sa kiparskom Omonijom (18. oktobra u Nikoziji, 22. u Bijelom Polju).

Crnogorski šampion je u prelaznom roku doveo jedino makedonskog reprezentativca, srednjeg blokera Filipa Mandžukova, koji je zamijenio Radoslava Ćuka, dok je ostatak ekipe ostao isti kao i lani.

Omonija se, sa druge strane, pojačala sa tri stranca, od kojih su dvojica dobro poznata imena, 30-godišnji ruski tehničar Sergej Bagrej, koji je stigao iz Belogorja, a koji je sa Zenitom prošle godine bio klupski šampion Evrope, te francuski korektor Mori Sidibe, koji je sa Francuskom bio šampion Evrope 2015. godine, a u Nikoziju je stigao iz turske Urfe.

I Bagrej i Sidibe neće prvi put nastupati protiv crnogorskog tima, jer su Bagrej sa Belogorjem, a Sidibe u dresu belgijskog Nolika i francuskog Pari voleja, igrali mečeve Lige šampiona protiv Budvanske rivijere.

Najzad, u Omoniju je stigao portorikanski primač Pablo Guzman, koji je prošlu sezonu proveo u domovini, u Mets de Guajnabou, sa kojim je osvojio titulu.

Omonija u protekle tri godine šampion Kipra, što su i jedine titule kluba koji je osnovan 1978. godine, a ima i četiri trofeja u Kupu, te tri u Superkupu Kipra.

Bonus video: