Plav: Pronađeno oko 128 kilograma skanka, uhapšen Podgoričanin

"kod osumnjičenog je pronađeno pet velikih torbi u kojima su se nalazila 122 veća pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank"
524 pregleda 4 komentar(a)
skank, Foto: Uprava policije
skank, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 05.10.2017. 10:05h

Službenici granične policije Plav su u sadejstvu sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge juče lišili slobode L.R. (29) zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, a intenzivno se traga za još dva lica osumnjičena za ovo krivično djelo, saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici SGP Plav i Odsjeka su, 04.oktobra, oko 13.00 časova, prilikom obilaska reona desnog Grnčara, tačnije planine Godilje, na šumskom makadamskom putu iz pravca Republike Albanije naišli na tri lica koja su vodila konja natovarenog sa pet velikih torbi.

"Službenici su pokušali da izvrše kontrolu ovih lica, ali su se oni dali u bjekstvo. Nakon kraće potjere i pregleda terena policijski službenici su lišili slobode L.R. (29) iz Podgorice, a kod osumnjičenog je pronađeno pet velikih torbi u kojima su se nalazila 122 veća pvc pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, ukupne težine 128,4 kilograma", kaže se u saopštenju policije.

Pronađena opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se L.R. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: