Nikšić: Šest lica procesuirano zbog sumnje da su počinili krađe

Darko Đurković (37) se sumnjiči da je iz porodićne kuće A.K. otuđio tašnu u kojoj se nalazilo 2.100 eura
113 pregleda 2 komentar(a)
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Nikšić grad, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 05.10.2017. 09:02h

Poliicijski službenici nikšićkog Centra bezbjednosti su tokom septembra nadležnom tužilaštvu procesuirali šest lica iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili devet krivičnih djela teške krađe i krađe.

Filip Mijajlović (23) se sumnjiči da je izvršio dvije teške krađe i jednu krađu i protiv njega su, po nalogu državnog tužioca, podnesenu krivične prijave u redovnom postupku. Mijajlović se sumnjiči da je u noći između 31.jula i 1.avgusta provalio kontejner koji se nalazi na željezničkoj stanici u Nikšiću i tom prilikom otuđio 120 kočionih umetaka, kao i da je naredne noći otuđio vozilo „VW passat 1“ karavan, vlasništvo S. M. iz Nikšića, koje je bilo parkirano u blizini željezničke stanice. Tokom saslušanja Mijajlović je priznao izvršenje pomenutih krivičnih djela, kao i da je sa kolosjeka željezničke stanice u Nikšiću otuđio i 168 polovnih kočinonih umetaka.

Milošu Krušćiću (32) se stavlja na teret da je 30.avgusta izvršio provalu vozila „VW Golf“ , vlasništvo D.P. iz Nikšića i tom prilikom otuđio motornu testeru marke „Stihl 29“, kao i da je 26.septembra iz automobila „VW Passat“, vlasništvo Nikšićanina Z.S. otuđio akumulator. Tokom saslušanja priznao je djela koja mu se stavljaju na teret, a po nalogu državnog tužioca protiv njega će, u redovnom postupku, biti podnesene krivične prijave zbog teških krađa.

Ratku Damjanoviću (37) se tereti da je 12.septembra iz butika „Dan Tin“ koji se nalazi u tržnom centru „Balkanska carica“ otuđio više pari obuće. On je priznao pomenutu krađu, a nakon saslušanja kod sudije za istragu određen mu je pritvor i sproveden je u ZIKS.

Stanko Pejović (42) se sumnjiči da je sredinom septembra ispred porodične kuće P.O. iz Nikšića otuđio auto prikolicu koja je kod njega pronađena i vraćena vlasniku. Protiv D će po nalogu državnog tužioca u redovnom postupku biti podnesena krivična prijava zbog počinjene krađe.

Maloljetni V.R. (16) se sumnjiči da je 31.avgusta sa igrališta škole „Olge Glović“ otuđio mobilni telefon marke „Samsung A7“, vlasništvo D.T. Od maloljetnika je, u prisustvu roditelja, uzeta izjava a protiv njega će u redovno postupku biti podnesena prijava.

Darko Đurković (37) se sumnjiči da je iz porodićne kuće A.K. otuđio tašnu u kojoj se nalazilo 2.100 eura. On je počinjeno krivično djelo priznao a nakon saslušanja sudija za istragu mu je odredio pritvor nakon čega je sproveden u ZIKS.

Policija je pronašla otuđeno vozilo, prkolicu, mobilni telefon, kao i veći dio otuđenih predmeta koje je vratila vlasnicima.

Bonus video: