Počinje šesta sezona Okruženja: Šta je potrebno da konačno živimo u stabilnom okruženju?

U prvoj emisiji “Bezbjednosne prijetnje u okruženju” gosti odgovaraju na pitanja da li oštra, nacionalistička retorika čiji smo svjedoci u posljednje vrijeme, može da nas vrati u devedesete godine; da li u balkanskom buretu ima još baruta i je li naša bezbjednost ugrožena spolja ili iznutra.
3 komentar(a)
Okruženje, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Okruženje, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 05.10.2017. 09:19h

U petak od 20 časova emisijom “Bezbjednosne prijetnje u okruženju” počinje nova sezona Okruženja na TV Vijesti, prvog regionalnog informativnog serijala.

U šestoj sezoni će se kroz 12 emisija i isto toliko aktuelnih tema nastaviti sa njegovanjem kulture dijaloga, razmjenjivati različita iskustva i izoštravati naše ponekad zamagljene perspektive. U tome će, kao i do sada, pomoći gosti - eksperti u svojim oblastima, alumnisti Evropskog fonda za Balkan, građani snimljeni u brojnim anketama, kao i pratioci na društvenim mrežama čija su pitanja i komentari po prvi put dio ovih emisija.

U prvoj emisiji “Bezbjednosne prijetnje u okruženju” gosti Okruženja odgovaraju na pitanja da li oštra, nacionalistička retorika čiji smo svjedoci u posljednje vrijeme, može da nas vrati u devedesete godine; da li u balkanskom buretu ima još baruta i je li naša bezbjednost ugrožena spolja ili iznutra. Džonatana Mur, Afrim Krasnići, Pavle Trajanov i Aleksandra Joksimović odgovorili su i na pitanje šta je potrebno da konačno živimo u stabilnom okruženju.

Okruženje je prvi regionalni informativni televizijski serijal koji se emituje na deset televizijskih stanica u Albaniji, Bivšoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Sloveniji i Srbiji. Okruženje je zajednička inicijatva Centra za demokratiju i pomirenje u jugoistočnoj Evropi (CDRSEE) i Evropskog fonda za Balkan (EFB). Prošlogodišnji je dobitnik nagrade za medijsku inicijativu godine od strane žirija "European Citizenship Awards”. Serijal okuplja uticajne goste iz svih sfera života iz zemalja zapadnog Balkana koji diskutuju o pitanjima koja duboko utiču na svakodnevni život u regionu.

Emisiju Okruženje pratite svakog petka od 20 časova na TV Vijesti.

Bonus video: