O nagodbi za snajpere raspravljaju 13. oktobra

Banović je tokom saslušanja priznao da je džipom prevozio dvije puške sa optičkim nišanima i prigušivačim, ali je rekao da one pripadaju njegovom prijatelju Vujoviću
381 pregleda 3 komentar(a)
Marinko Banović, Foto: Savo Prelević
Marinko Banović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.10.2017. 18:29h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Rade Ćetković za 13. oktobar zakazao je ročište na kojem će se razmatrati sporazumi o priznanju krivice koje su osumnjičeni Marinko Banović (41) i Đuro Vujović (34) potpisali sa osnovnom tužiteljkom Jelenom Protić.

To je “Vijestima” kazala savjetnica za odnose s javnošću Osnovnog suda u Podgorici Ana Krkeljić.

Prema tim sporazumima, Banović i Vujović zbog nedozvoljenog držanja oružja odležaće po osam mjeseci zatvora.

Banović je tokom saslušanja priznao da je džipom prevozio dvije puške sa optičkim nišanima i prigušivačim, ali je rekao da one pripadaju njegovom prijatelju Vujoviću.

Brat v. d. komandanta Specijalne antiterorističke jedinice Mirka Banovića, uhapšen je 22. avgusta nakon što je policija u njegovom “land roveru” pronašla oružje i municiju.

Vujović je tada pobjegao iz vozila, ali se policiji predao dva dana kasnije, nakon što su inspektori pretresli kuću njegovog oca Dragana (63) i u njoj pronašli tri pištolja i oko 500 komada municije različitog kalibra.

Nakon hapšenja Banovića i Vujovića, policija je saopštila da će u danilovgradskom Forenzičkom centru vještačiti oduzeto vozilo, oružje i municiju.

“Radi utvrđivanja da li su korišćeni u izvršenju nekog krivičnog djela, dok će se kriminalističkom obradom provjeravati da li su bili namijenjeni za izvršenje nekog krivičnog djela”, pojasnili su tada iz UP.

Bonus video: