Kod dvojice Nikšićana pronađeni pištolji

Kako navode iz policije 31.avgusta oko tri sata ujutro na parkingu u Ulici „Vuka Karadžića“ primijetili su parkirano vozilo „VW Golf“, hercegnovskih registarskih oznaka za čijim upravljačem je bio Mujović, „operativno interesantno lice“. Izvršen je pretres lica i vozila a na parkingu je primjećena crna futrola u kojoj se nalazio pištolj nepoznate marke
167 pregleda 3 komentar(a)
Pištolji, Foto: Tunisia.net
Pištolji, Foto: Tunisia.net
Ažurirano: 04.10.2017. 13:54h

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode sugrađanina Radovana Mujovića (28) zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Kako navode iz policije 31.avgusta oko tri sata ujutro na parkingu u Ulici „Vuka Karadžića“ primijetili su parkirano vozilo „VW Golf“, hercegnovskih registarskih oznaka za čijim upravljačem je bio Mujović, „operativno interesantno lice“. Izvršen je pretres lica i vozila a na parkingu je primjećena crna futrola u kojoj se nalazio pištolj nepoznate marke.

Pištolj je izuzet i po nalogu državnog tužioca u Nikšiću upućen u Forenzički centar na vještačenje. Utvrđeno je da je riječ o pištolju marke „France police“, kalibra 7,65, sa okvirom u kome je bilo pet metaka. Viši državni tužilac u Podgorici je djelo kvalifikovao kao nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i naložio da se Mujović sprovede uz krivičnu prijavu, što je policija i uradila.

Policija je na osnovu operativnih saznanja, a postupajući po naredbi sudije za istragu, izvršila pretres stane koji koristi Stefan Mitrović (20) iz Nikšića i tom prilikom pronašla pištolj marke CZ (tetejac), obrušenog fabričkog broja, kalibra 7,62 sa tri metka u okviru i jednom ispaljenom čaurom. Oružje i municija su uz potvrdu oduzeti i po nalogu državnog tužioca u Nikšiću poslati u Forenzički centar na vještačenje nakon čega slijedi podnošenje krivične prijave.

Bonus video: