ŠMANJA TEK JUČE ZVAO ADVOKATA

Odgođeno suđenje za ubistvo Borete i Zečevića

Sutkinja Biljana Uskoković glavni pretres odgodila je zbog zahtjeva advokata Marka Radovića, koji je tražio vrijeme da se pripremi za postupak
96 pregleda 0 komentar(a)
ubistvo Dragan Zečević, Ivo Stanišić, Foto: Vuk Lajović
ubistvo Dragan Zečević, Ivo Stanišić, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 04.10.2017. 12:44h

Za 31. oktobar odgođen je početak suđenja optuženima za ubistvo Budvanina Đorđa Borete, srpskog državljanina Dragana Zečevića i ranjavanje Iva Stanišića.

Sutkinja Biljana Uskoković glavni pretres odgodila je zbog zahtjeva advokata Marka Radovića, koji je tražio vrijeme da se pripremi za postupak.

Advokat je obrazložio da ga je optuženi Vladimir Šmanja kao branioca u tom postupku angažovao 2. oktobra, zbog čega nije bio u mogućnosti da se pripremi i pruži mu pravnu pomoć.

Osim Banjalučanina Šmanje, specijalni tužilac Saša Čađenović za dvostruko ubistvo tereti Nišliju Miljana Bulatovića, Budvane Vasilija Rafailovića i Ratka Vušovića i Bjelopoljca Ivana Cicmila.

Bulatović i Šmanja uhapšeni su 9. decembra 2016. godine, dva dana nakon ubistva u Bečićima, a za Rafailovićem, Vušovićem i Cicmilom raspisana je potjernica. Njima trojici sudiće se u odsustvu.

Prema navodima optužnice, Rafailović je direktni izvršilac ubistva, tog dana na motociklu vozio ga je Vušović.

Prema optužnici Bulatović i Šmanja bitno su doprinijeli izvršenju ubistva, a Cicmila bio zadužen za nabavljanje i skrivanje oružja.

Tužilac tereti Rafailovića i Bulatovića da su u maju 2016. organizovali kriminalnu grupu, čiji članovi su postali Šmanja, Vušović, Cicmil i druga neidentifikovana lica.

Sredinom septempra po nalogu Čađenovića zbog sumnje da su Boretinim ubicama bili logistička pomoć uhapšena su braća Ilija i Boško Pavlović.

Preporučujemo za Vas