Policija pretresala kriminalce: Oduzeti automobili, naoružanje, novac...

"Vijesti" saznaju da je izjave tivatskim inspektorima dalo više bezbjednosno interesantnih osoba, kao i da su nakon saslušanja pušteni
655 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.10.2017. 15:24h

U Kotoru, Tivtu i Herceg Novom je tokom opsežne policijske akcije "Boka", koja je trajala od ranih jutarnjih sati, oduzeto više automobila koji pripadaju bezbjednosno interesantnim osobama bliskim kriminalnim klanovima.

Prema saznanjima "Vijesti", oduzeti automobili će radi vještačenja biti upućeni danilovgradskom Forenzičkom centru kako bi se utvrdilo da li potiču iz krivičnih djela ili su eventualno korišćena u izvršenju krivičnih djela.

Do sada su uzete izjave od 22 osobe iz organizovanih kriminalnih grupa i njima bliskih osoba, a "Vijesti" saznaju da su izjave tivatskim inspektorima, između ostalih, dali Đorđije Radonjić, Mato Bošković, Danilo Đurović, Darko Hrnjez, koji prema policijskim podacima važe za bezbjednosno interesantne osobe. Oni su nakon saslušanja pušteni.

U Kotoru je nakon pretresa stana privedena Aleksandra Đurić, supruga ubijenog Dalibora Đurića.

Kako su kazali iz Uprave policije, tokom akcije na dvadeset jednoj lokaciji, u pretresu stanova, drugih prostorija i imovine članova kavačkog i škaljarskog klana, kao i njima bliskih osoba, pronađeno je i oduzeto šesnaest vozila visoke klase, marki "BMW"; "folksvagen", "audi", "porše", od kojih neka vozila posjeduju odgovarajući stepen zaštite; kao i tri motora.

Takođe, oduzeto je i više od trideset mobilnih telefona i SIM kartica, od kojih je jedan dio kartica sa inostranim brojevima.

Oduzeto je i više tablet i laptop računara i USB memorija za čuvanje podataka.

Pet pištolja i pet pušaka koji su zaplijenjeni će biti predmet daljih provjera i vještačenja, a oduzeto je i više od 650 komada municije različitog kalibra.

"Među oduzetim telefonima su i telefoni marke "Blackberry" sa visokom nivoom kripto – zaštite, koji se koriste kao vid sigurne komunikacije," kazali su iz policije.

Oduzet je i jedan pancir, metalni boks, optički nišan.

U pretresu je oduzeto i oko 8.000 eura, kao i dokumentacija o novčanim transakcijama koje će biti predmet daljih provjera.

Među oduzetim predmetima je i dokumentacija sa različitim vrstama šifrovanih poruka, veći broj ugovora o kupoprodaji nepokretnosti i pozajmica, kao i veći broj vizit kartica sa kontaktima u zemljama Južne Amerike.

"U toku je postupak prikupljanja obavještenja od više lica – članova organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica, kod kojih su sprovedene radnje pretresa stanova i drugih prostorija i imovine koju koriste," kazali su iz Uprave policije.

Svi navedeni oduzeti predmeti, dodaju, biće predmet dalje kriminalističke obrade, analiza i vještačenja, a dalje službene mjere i radnje će biti preduzete u saradnji sa tužilaštvom.

Galerija

Bonus video: